Peugeot 206 XS 1.6 (2001)

Peugeot 206
Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206 - interieurPeugeot 206 - interieurPeugeot 206 - interieur

Uitvoering206 XS 1.6
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2013

2e auto

Omdat mijn vriendin een baan heeft waarvoor ze een auto nodig heeft, zijn we op zoek gegaan naar een compacte auto. Verschillende (Franse) auto's zijn de revue gepasseerd, maar uiteindelijk is de keuze gevallen op een zwarte Peugeot 206. De auto ziet er nog perfect uit en is opgesierd met mooie brede banden en lichtmetale velgen. Ook is de auto voorzien van sportstoelen, andere achterlicht-units en een mooie uitlaat. Dankzij de 1.6 motor waren we ook meteen verkocht bij de proefrit. De auto is lekker vlot en stuurt erg strak. De komende tijd zal ik proberen om het 'leven' van de Peug in deze review bij te houden.

Eerste ervaringen

We hebben de auto nu een aantal maanden in bezit en we zijn tevreden over de auto. Hij rijdt erg prettig. Wel ontdekte ik dat de remschijven achter kapot waren. Er zaten fikse scheuren in. Deze zijn direct vervangen. Ook loopt de rem rechtsvoor soms een beetje aan. Het bleek dat er een pin scheef zat. Dit is vorige week gerepareerd. Ook is de auto toen direct gekeurd. Er was geen enkel defect aan de auto.

Korte update

Even een korte update. De auto bevalt nog steeds prima. Het afgelopen jaar heb ik buiten de normale onderhoudsbeurt geen extra kosten gemaakt. Ook bij de APK was er niets aan de hand. We houden de 206 voorlopig dus nog in bezit.

Afscheid 206

De 206 hebben we de deur uitgedaan en ingeruild op een 207 met dieselmotor omdat mijn partner meer kilometers gaat maken. Ook waren er wat problemen met de remmen. Deze liepen behoorlijk aan. Remklauwen achter zijn vervangen maar het probleem is niet verholpen. Verder viel het comfort van de 206 op de lange ritten toch wel behoorlijk wat tegen. Dat werd mede veroorzaakt door het verlagingssetje op de auto. Ook het ontbreken van airco en cruisecontrol speelt niet mee aan het comfort van de auto.

Voor de rest niets dan lof over de 206. Behalve het probleem met de remmen (in het begin remschijven achter en op het einde de remklauwen achter) hebben we in de ruim 2 jaar en de 47.000 afgelegde kilometers geen enkel ander defect aan de auto gehad (m.u.v. 2 defecte koplampen).

7,5