Peugeot 206 XS 1.6 (2000)
Uitvoering | 206 XS 1.6 |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Prima auto, helaas een beetje verouderd
Ik schrijf deze review vanuit het verleden, aangezien ik actief wil beginnen met het bijhouden van mijn autohistorie op autoweek.nl.
Ik ben altijd een grote liefhebber geweest van het besturen van diverse voertuigen. Naast auto's heeft dit ook betrekking op bijvoorbeeld vliegtuigen, daar ik geen piloot ben het toch wel mogelijk is om in de vliegsimulatie op de PC toestellen te besturen.
Enfin, terug naar de Peugeot 206 XS 1.6ltr. 8-klepper uit het jaar 2000. Deze auto is zwart van kleur geweest (foto volgt nog) en met de 90PK sterke 1.6 liter moeten kon dit autootje vlot optrekken. Een belangrijk voordeel hierin was dan ook het gewicht van de auto.
Helaas dienden binnen een paar weken een aantal problemen aan. Ik had gemerkt dat de auto niet goed uitgelijnd was, doordat ik scheeft moest sturen om rechtuit te kunnen rijden.
Na uitlijning was dit probleem verholpen. Echter dienden zich spoedig een aantal andere problemen aan. De verlichting was bij verre het grootste hekelpunt voor mij aan deze auto. Dikwijls is het voorgekomen dat de verlichting achter het niet meer goed deed. Vocht/bedradingsproblemen bleken het probleem te zijn. Na een tijdje kreeg ik tevens ook problemen met de richtingwijzer, doordat deze het ook niet meer goed deed.
Motorisch gezien was dit een vlotte auto. Als ik deze auto met 90PK vergelijk met mijn volgende auto, de corsa 1.4 16V enjoiy 1.040kg (ook 90PK, dan was de peugeot een stuk vlotter. Dit had ook te maken met de ratio van het versnellingsbak. De peugeot genereerde duidelijk meer koppel dan de corsa die ik later in bezit gehad heb.
Een groot nadeel van dit voertuig was het feit dat deze geen airco/cc of cruise control als opties had. In de zomer werd de auto ontzettend heet van binnen. Dit heeft er mede toe geleid dat ik deze auto in heb geruild tegen de Corsa Enjoy bj. 2007 (spijt van gekregen op het begin, later niet meer).
Hierover volgt een volgende review (ook uit het verleden).
Belangrijkste pluspunten 206:
- Vlotte 1.6 8V motor 90PK (relatief veel koppel voor zo'n motor).
- Redelijke comfort bij nemen van drempels e.d.
- Betrouwbare motor.
- Fijne versnellingsbak, schakelt lekker.
- Relatief goedkoop in onderhoud
Belangrijkste minpunten 206:
- Gedoe met verlichting/elektronica.
- Stuur, interieur e.d. raken snel versleten.
- Lelijke interieur.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee