Peugeot 206 XS 1.4 (1999)

Peugeot 206
Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206 - interieurPeugeot 206 - interieurPeugeot 206 - interieur

Uitvoering206 XS 1.4
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf1999

Dit is onze ’tweede’ auto en mijn vrouw rijdt er voornamelijk in. Ze heeft hem vooral gekozen vanwege het uiterlijk en interieur en gelijk heeft ze: mooie en sportieve auto om te zien (in lichtblauw)! De auto bevalt haar erg goed en ze is er nog steeds blij mee. Wat daarbij wel hielp is het links laten liggen van de dealer Nefkens, die werkelijk klanten weet weg te jagen! Zelf vind ik de Peugeot wat rumoerig, m.n. op de snelweg. Sturen, remmen en schakelen gaat redelijk en vanzelfsprekend. Met mijn 1.95 m lengte zit ik overigens behoorlijk goed, ook nog na zo’n 750 km naar Noord-Frankrijk. Op zo’n rit kom je wel wat pk’s tekort (in de bergachtige gebieden). Normaalgesproken is hij echter vlot genoeg en knort het motortje lekker. Het comfort is, behalve de herrie, heel aardig. Het veercomfort is goed te noemen maar we hebben niet zulke fijne bandjes eronder, die zouden verwisseld moeten worden (met een een set mooie LM velgen erbij!). Oja, wat ons opvalt is dat de auto erg praktisch en ruim is als je spullen wilt vervoeren... groot pluspunt!

Na 27000 km moesten de voorremblokken al vervangen worden terwijl we toch niet steeds aan het remmen waren. Hoop gedoe geweest met de garage maar uiteindelijk onder coulance vervangen. Die tweede set zit er nog steeds op na een verdere 58000 km dus het kan wel! Verder de achterruitruitewissermotor (wat een woord) defect geweest (garantie), het metalen afdekkapje onder de dynamo losgelaten (onderweg naar Frankrijk... leuk) en later weer losgevallen... op straat met een mooie vuurregen. Uitlaat demper en spruitstuk vervangen (gewoon slijtage). Misschien vergeet ik wat maar ik dacht dat het het zo wel was. Valt mee dus voor een fransoos)

Update: 3 juni 2005
Helaas nu een echte storing. Na een tijdje gereden te hebben met nu en dan een bokkige motor liet hij ons plots helemaal in de steek. De bobine bleek kapot te zijn. Volgens de garage doordat deze op de motor is gemonteerd en te warm kan worden (??). Reparatie ca. 200 EURI.

7,0