Peugeot 206 XR 1.4 (2001)

autoreview

Peugeot 206
Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206 - interieurPeugeot 206 - interieurPeugeot 206 - interieur

Signalement

Uitvoering206 XR 1.4
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf22.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste kilometers

 • 23.000 km

De 206 in 2008 gekocht met 22.000 km op de teller. De auto was gebruikt om de kinderen mee naar school te brengen en boodschappen te doen. Dat was goed te merken. Al kort na de aanschaf sloeg de wagen af na het starten en had de motor moeite om op toeren te blijven. Na reiniging van het gaskleppenhuis en bougies was dit probleem opgelost.

Overige tijd

Motorisch heeft de 206 altijd goed gepresteerd. Met 975kg en 75pk goed in het stadsverkeer en redelijk op de snelweg. Het omgevingslawaai op de snelweg is overigens wel behoorlijk. Windsuizen en motorlawaai zorgen ervoor dat de radio beslist een tandje harder moet.

Het verbruik is goed in de hand te houden. De 1.4 motor van mijn 206 verbruikte 1:14 bij sportief rijgedrag, 1:15 bij normaal rijgedrag en 1:16 tot 1:17 op lange afstanden.

De XR editie is sober uitgevoerd. Er zit standaard geen airco op en geen ABS. Geen probleem, maar je mist de ABS bij gladheid en de airco bij warmte. De vering is comfortabel zoals we gewend zijn van Franse auto's. Dat comfort eist wel zijn tol in de bochten: de 206 ligt niet strak op de weg. De stoelen van de XR editie zijn prima voor de wat kortere ritten. Voor langere ritten zijn de wat stuggere en sportievere stoelen uit de XS editie beter geschikt. Qua handling is de 206 niet bijzonder. Sturen, remmen en gasgeven zijn vrij direct. Koppelen en schakelen gaat minder soepel en is bovendien lawaaiig.

Na 25.000 km begaf een van de stabilisatorstangen het en deze is tegen geringe kosten vervangen. Hogere kosten waren er toen het airbaglint vervangen moest worden: meer dan 350 euro. Storend was dat de lampjes van de koplampen met regelmaat vervangen moesten worden. Iedere 3 maanden was er wel een dim- of stadslicht kapot.

Al met al tevreden over de 206. Als ik de keuze opnieuw moest maken had ik een 206 met XS pakket gekocht. Dit biedt net iets meer comfort en luxe.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens