Peugeot 206 SW XS Quicksilver 2.0 HDI (2004)
| Uitvoering | 206 SW XS Quicksilver 2.0 HDI |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Ik heb sinds begin november de beschikking over een gloednieuwe Peugeot 206 SW Quicksilver. Tot op heden ben ik zeer te spreken over deze auto. Met name het zeer strakke weggedrag van de auto kan mij erg bekoren. De auto blijft heel erg lang neutraal in de bochten en er treed pas heel erg laat een lichte vorm van onderstuur op. Even het voetje van het gas afhalen, en het probleem is verholpen.
De diesel doet zijn werk naar behoren, alleen had ik verwacht dat Peugeot meer vermogen uit een 2.0 liter blok zou weten te halen. Nu weet ik dat ze inmiddels een nieuwe diesel hebben, maar die was niet in deze uitvoering van de 206 SW Quicksilver te krijgen.
Over de uitstraling van de auto ben ik zeer te spreken. Hij oogt lekker sportief en de rijeigenschappen sluiten, zoals hier boven al beschreven, goed bij aan. In de Quicksilver zitten standaard sportstoelen, en die geven erg veel zijdelinkse steun.
Enig nadeel is mijn optiek het geringe vermogen van de 2.0 liter HDI van Peugeot.
Geen