Peugeot 206 GTI 2.0-16V (2000)
| Uitvoering | 206 GTI 2.0-16V |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2000 |
| Jaar van aanschaf | 2001 |
| KM-stand bij aanschaf | 17.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Werkelijk fantastische auto, sportief, maar niet uitgesproken uitdagend al rijd ik over het algemeen wel stevig! Ik, en vele anderen vinden de auto overigens nog steeds aantrekkelijk knap na een aantal jaar. Dit ligt natuurlijk ook deels aan de GTI uitrusting met spoilers(ik heb ook de achter/dakspoiler laten monteren) en fraaie 16 inch lichtmetalen velgen. Ik vind het model als 1.1 bijvoorbeeld niet aantrekkelijk.
Vergeleken met mijn vorige auto zijn de prestaties (vergelijkbaar) goed, maar is het brandstof verbruik aan de hoge kant voor zo"n kleine auto al is het een GTI, gemiddeld 1:10. Dat is gelijk aan mijn auto van bj. 1986! (Die was zwaarder en een grotere motor) Ach, als je sportief wil rijden kan ik er mee leven. Dealer service is overigens slecht. Toen ik commentaar had op hoog verbruik, was het antwoord "het is een sportieve auto"! Hij sloeg gedurende een week(na 2 jaar bezit) 3 keer af, waarop het antwoord was: "wel gas geven, het is een sportieve auto"! Niet echt positief dus. Verder wel netjes, geen vreemde beurten etc.
Hinderlijk (trillend) geluid tussen ongeveer 2.500 en 3.000 toeren, hebben alle 206 GTI"s last van. Auto sloeg drie keer in een week af (startte ook meteen weer), niks aan gedaan en nooit meer voorgekomen. Oh en een keer een lampje(rechts voor). Peugeot bouwt gewoon goede kleine auto"s!