Peugeot 2008 Blue Lease Executive 1.2 Puretech 110 (2015)

Peugeot 2008 Blue Lease Executive 1.2 Puretech 110 (2015)

Uitvoering2008 Blue Lease Executive 1.2 Puretech 110
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

1e review

Gezien ik op de website van Autoweek nog geen review zie van de huidige 1.2 110pk motor van Peugeot in de 2008 vind ik het tijd worden om daar wat aan te doen.

Reeds 50.000 eigen kilometers verder kan ik er, naar mijn bescheiden mening, wel wat over vertellen.

Laten we eerst beginnen waarom een 2008.
In de zoektocht naar een vervangende leaseauto ben ik op zoek gegaan naar een ‘ruime’ auto in het B-segment. Gezien mijn gezin met een 2e kleine uitgebreid ging worden hebben we alle ruimte nodig. In eerst instantie voor een Seat Ibiza station gekozen omdat deze het meeste waar en ruimte voor z’n geld bied.
Echter bleek er een 2008 vrij te komen die maar enkele maande (lees 2) gebruikt was door iemand ander. De lease uitvoering van de 2008 is een stukje luxer dan ik in de Ibiza had kunnen krijgen en deze auto is wellicht wat comfortabeler.
Na een proefrit gemaakt te hebben in de 2008 en later in een 208 (voor de motor) was het voor ons vrij makkelijk. Laten we de ruimere 2008 maar doen. Zeker de binnenruimte, zowel voorin als op de achterbank gaven de doorslag.

Nu zo’n 50.000 eigen kilometers verder ben ik nog steeds erg tevreden over de 2008. Met zowel een kinderstoeltje als een maxicosi achterin blijft er voldoende ruimte over om ook voorin goed te kunnen zitten. Omdat de maxicosi in een isofix houder zit moet de bijrijdersstoel wel een stuk naar voren, ruim is het daardoor niet maar meer dan voldoende om lange ritten te kunnen maken. De kofferbakruimte is ook prima voor z’n klasse. Het blijft immers een ‘opgehoogde’ en ‘opgerekte’ 208. Met de kinderwagen en bak achterin zit het al snel vol.

Motorisch had ik in het begin een beetje mijn twijfels. De auto oogt zwaar en dan een lichte 1.2 motor erin, ik wist het niet. Eigenlijk vanaf kilometer 1 heeft de motor mij positief verbaasd! Hij rijdt lekker soepel, genoeg koppel om overal uitermate prima mee te komen en van binnen nog redelijk stil ook. Door mijn vele snelwegkilometers, rijdt dagelijks van Hengelo(ov) naar Harderwijk, is hij echter niet zuinig. Snap zelf niet waarom ik geen diesel rijdt, maar dit wil de wagenparkbeheerder.
Vanaf dat ik de auto in mijn bezit heb houdt ik het verbruik al bij. Na zo’n 48.492km en 3.177liter brandstof verder zit ik gemiddeld op 6.55l/100km, of terwijl 1op15,25. Volgens de fabriek hoort hij 1op22,7 te halen, wat natuurlijk nauwelijks haalbaar is. Als ik kijk op spritmonitor.de en op de autoweekverbruiksmonitor dan zit ik iets boven het gemiddelde, wat uitkomt op 1op15,6

'Problemen'
Tot twee keer toe heb ik een melding gehad dat ik de auto moest laten controleren bij de garage. Kreeg onderweg een motorstoring. Het ging om een storing in de nokkenascensor welke een verkeerder waarde afgaf. De dealer heet dit de eerste keer gereset. Dit was met ongeveer 45.000km, 5.000km later, letterlijk 20km voor ik bij de garage was voor de beurt, kreeg ik dezelfde melding.
Na de beurt werd mij verteld dat dit ook te maken kan hebben met te oude olie. Vreemd verhaal als je het mij vraagt maar tot op heden, 2.000km later nog geen meldig gehad.

Op naar de volgende vele veilige en comfortabele kilometers.

7,0

PRIVATE LEASE Peugeot 2008