Peugeot 2008 Blue Lease Allure 1.5 BlueHDi 100 (2020) #2

Peugeot 2008 Blue Lease Allure 1.5 BlueHDi 100 (2020)

Uitvoering2008 Blue Lease Allure 1.5 BlueHDi 100
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

2008 Diesel bijna 2,5 Jaar verder

De 2008 1.5 BlueHDI nu bijna 2,5 jaar in bezit en we zijn 155.000 KM verder. Fijne reiswagen voor het werk en ook privé mede dat de 2008 niet knetter hard is afgesteld maar ook niet zo zacht als een oude Citroen. Beste drempels vlieg je zo overheen met de 2008.
Eenmaal in de auto zit je aardig diep en met mijn 1 meter 90 zit ik zodanig dat ik de I-Cockpit boven het stuur goed kan zien. Zicht om je heen is wel beperkt, aangezien je graag de cockpit wil zien resulteert dit in een binnenspiegel die vlak bij je gezicht zit en niet kan missen. Oftewel je krijg een aardig bunker gevoel als je in de 2008 zit.

De I-Cockpit is ook gelijk het grootste minpunt van de 2008 die trouwens ook in de 208 zit. De effecten en verschillende thema's zijn leuk. Alleen er zit een soort folie op de I-Cockpit die volgens mij voor het 3D effect zorgt wat zeer kras en vlek gevoelig is. Bij aanschaf van de 2008 is er na 1500 km al een splinternieuwe cockpit geplaatst, want het was voor mij een verrassing dat bij het schoonmaken van het interieur de cockpit niet tegen een licht vochtige doek kon. Na advies van Peugeot om dit alleen te doen met een schone droge doek is het alweer raak en ziet de cockpit weer paars van de vlekken en allerlei krassen. Binnenkort maar is langs Peugeot of dit nog vervangen kan worden buiten de fabrieksgarantie om.

Voor de rest komt het wel is voor dat de sleutel geen contact maakt en dat je de 2008 niet starten kan.
Even de sleutel tegen het linker stuurkolom houden en je kunt je weg weer vervolgen. Dat bijna alles tegenwoordig qua functies in een scherm zit heeft de 2008 natuurlijk ook. Ik moet zeggen dat dit snel went net zoals het kleine stuur. Alhoewel ik graag een draaiknop had gehad om de sterkte van het interieur verlichting te verstellen. Aangezien ik dit zelf vaak aanpas om een sterke lichtbundel in mijn gezicht te voorkomen.

Voor de rest vandaag toevallig nog een storing gehad zonder meldingen. De auto schakelde opeens stroef en de koppeling deed ook raar. De 2008 een paar keer aan en uitgezet en het mankement was verholpen. En nu maar kijken hoe de 2008 het de komende 1,5 jaar nog gaat doen. Als de motorkap er dan ook nog steeds opzit hang ik deze aan de muur in de woonkamer. Wat gaat dat ding op en neer zeg bij snelweg gebruik.

7,5

PRIVATE LEASE Peugeot 2008