Peugeot 2008 Allure 1.6 VTi (2013)

Peugeot 2008
Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008Peugeot 2008

Uitvoering2008 Allure 1.6 VTi
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Even wennen

Het was een weloverwogen overstap van een "dikke diesel" naar een veel kleinere benzinemotor. Bij de zoektocht wist de 2008 ons met zijn uiterlijk te charmeren. Ook de mooie en klasse uitstralende interieur afwerking sprak ons erg aan.

Nu 4000 km verder ben ik gewend aan het verschil tussen de Vectra V6 CDTi en de Peugeot 1.6VTi. Het comfort van de 2008 staat op een veel hoger peil dan ik bij de aanschafprijs zou verwachten. De 2008 is heel stil tot zo'n 100km/u. Boven de 100 mis ik de 6e versnelling, ik begrijp niet dat die er niet op zit. Maar goed "je kunt niet alles hebben". Zoals elk nadeel zijn voordeel heeft zorgt het relatief hoge toerental er wel voor dat je op de snelweg lekker vlot met het verkeer mee komt. bij een cruisecontrol resume van 90 naar de ingestelde 135km/u in de 5e versnelling gaat dat heel vlot.

Met mijn redelijk pittige rijstijl haal ik gemiddeld 7.7 l/100km en dat lijkt mij heel netjes bij 80% stadsverkeer en korte stukjes.
Erg handig is het aanraakscherm waar je 2 verschillende verbruiksstanden kunt bijhouden en daarnaast het actuele verbruik in beeld hebt.

De stoelen zitten heerlijk, met mijn "gevoelige" rug kan ik ook op langere ritten ontspannen zitten. Het kleine stuur en de zeer ruime verstelbaarheid van het stuur maakt het gemakkelijk om een ideale positie achter het stuur te vinden. De positionering van het tellerblok vind ik erg prettig, je hebt het steeds in je blikveld.

In deze Allure/Premiére uitvoering is de 2008 van alle gemakken voorzien en daar hou ik wel van. Minpuntje is de kwaliteit van de speakers, de volgende 2008 krijgt de optionele JBL set.

De auto kan zelf parkeren, dat was helemaal nieuw voor mij, best wel spannend en een vreemd gevoel. Ik heb het een paar keer door de auto laten doen en het werkt perfect, maar kan het helemaal zelf wel sneller. Toegegeven ik heb dan wel een grotere ruimte nodig...

Mijn 2008 is ook voorzien van GripControl. Bekijk de diverse filmpjes op youtube maar eens. Het werkt beter dan je zou verwachten. Onlangs viel in het noorden des lands de 1e sneeuw en was ik in de gelegenheid om de "sneeuwstand" uit te proberen.
Bij wegrijden op sneeuw valt op dat de 2008 keurig recht uit rijdt en niet de neiging heeft om naar links of rechts te "trekken". De benodigde grip bij accelereren wordt ook door het systeem gedoseerd. Bij normale snelheden op sneeuw krijg ik het gevoel op rails te rijden. Ga je in je overmoed toch te hard dan begint de auto over de voorwielen heel gedoseerd weg te schuiven. Koppeling intrappen en hij pakt direct het spoor weer op. Geweldig dus! dikke aanrader voor elke potentiële koper.

Na een klein half jaar rijden in de 2008 komen we toch tot de conclusie dat we deze auto niet hadden moeten kopen. Het lawaai bij hogere snelheden blijkt ons zodanig te irriteren dat we er niet aan kunnen wennen. We besluiten op zoek te gaan naar een goede inruilprijs......Bij Opel Rijkmans in Meppel krijgen we een inruilbod waar we heel erg blij van worden.

We nemen afscheid van de 2008 zonder een traan te laten....en gaan terug naar Opel.

PRIVATE LEASE Peugeot 2008