Peugeot 108 Premiëre 1.0 e-VTi (2015)
Uitvoering | 108 Premiëre 1.0 e-VTi |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
lekker bakkie
Na bijna 100.000km de Aygo gebruikt te hebben werd het tijd voor een vervanger. Aangezien mijn vrouw altijd in de "kleine" rijdt mocht zij kiezen wat het moest worden. De nieuwe "drieling" was net op de markt. De 108 vindt ze het mooist en bij de dealer (Autopalace Emmen) kregen we een prima inruilprijs. Nu 6000km verder weten we zeker dat we een goede keuze gemaakt hebben.
Uitrusting is zeer compleet voor een auto in deze prijsklasse en de stoelen zitten prima, ook op de langere afstand! In alle opzichten kun je constateren dat de vroegere drieling door ontwikkeld is.
Alle kritiekpunten zijn aangepakt. De auto is stiller, sneller (beetje), zit beter en is veel luxer. Verbruik is hetzelfde gebleven.
Er wordt vooral woon- werk verkeer mee gereden, zo'n 50km per dag (mix van stad, autoweg en snelweg) en het verbruik ligt op 1 op 17,5. We doen helemaal NIET ons best om zuinig te rijden. Gewoon met het verkeer mee rijden.
We vinden het een leuke auto met een leuke smoel.