Occasion Test: Mitsubishi Space Star (2015) vs. Peugeot 108 (2014)

Soms is klein groot genoeg

71 reacties

Video
AutoWeek 43 2018
AutoWeek 43 2018

Je leest het in AutoWeek 43 2018

Voor hen die niet al te veel rijden of niet zulke hoge eisen aan een auto stellen, is er aan de onderkant van de markt genoeg te koop. En het is allang niet meer zo dat je dan in een armetierig boodschappenkarretje hoeft te zitten, zo bewijzen de twee occasions in deze test. Welke kleine is groots?

Het aanbod in het kleinste segment is de status van boodschappenauto al enige tijd ontgroeid. Niet omdat ze een maatje groter zijn geworden, maar vooral door de prima rijeigenschappen en niet in het laatst vanwege de steeds maar beter wordende standaarduitrusting. Want heel veel snufjes uit de grotere klasse zijn ook in de ukkies van deze wereld te vinden. Zoals automatische airconditioning, cruise- control, een multimediasysteem, licht- en regensensor, een multifunctioneel stuur en ga zo maar door. Ook op het vlak van veiligheidsvoorzieningen zit het doorgaans wel snor, al biedt een grotere, zwaardere koets natuurlijk meer bescherming. De occasionprijzen zijn relatief hoog en dat maakt dat veel mensen toch maar een nieuwe kopen, die na een paar jaar rijden nog altijd flink wat opbrengt.

Daarnaast is private lease in deze klasse heel populair. Soms heb je voor minder dan € 200 per maand een splinternieuwe auto voor de deur. Let wel: behalve de brandstof is alles inclusief. Dus ook de mrb, de verzekering, het onderhoud en de afschrijving. Aan de andere kant: voor in dit geval € 7.900 heb je een prima occasion die van jou is en van jou blijft. Ook al zou je een deel van de aankoopsom moeten financieren, dan blijft het nog steeds een heel verstandige optie.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (71) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum