Peugeot 108 Allure 1.0 e-VTi (2014)
Uitvoering | 108 Allure 1.0 e-VTi |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
De eerste ervaringen
Vooraf:
Hiervoor reed ik een Aygo waar ik erg tevreden over was.
Maar de nieuwe Aygo vond ik minder leuk dan de Peugeot 108, die wat 'volwassener' oogt.
Ik heb gekozen voor de Peugeot 108 Allure.
Wat zit erin:
- Airco
- Snelheidsbegrenzer
- Touchscreen met mirrorlink (muziek, bellen, auto (verbruik) informatie)
- Bedieningspaneel op het stuur
- Start & stop systeem
- USB aansluiting
- Elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels
- Elektrische ramen
- Iets grotere kofferbak
- Tankdop van binnenuit openen ipv met sleutel
Het enige wat ik echt mis is dat er geen navigatie in zit. Gelukkig werkt bluetooth erg goed icm de iphone en als ik navigatie gebruik op mijn telefoon wordt het uitgesproken via de speakers van mijn auto. Ook het bellen via de touchscreen / speaker in het stuur werkt erg goed.
Er is een app te downloaden (AppinCar) en hier staan (helaas dure) navigatie apps op. Eind van het jaar komt TomTom ook met een app begreep ik dus daar wacht ik nog even op. Wat ik hoop (weet het niet zeker) is dat als je via mirrorlink deze apps gebruikt, de navigatie ook in beeld op het touchscreen komt. Er schijnt ook nog een kabeltje eind dit jaar uit te komen voor de iphone.
De eerste kilometers:
Inmiddels rij ik 2 weken in mijn nieuwe auto en ik ben er heel erg blij mee! Ten opzichte van mijn Aygo die ik hiervoor had: hij stuurt lichter, koppeling is lichter, geluid van de speakers is beter, de stoelen zitten lekkerder, hij rijdt stiller, oogt minder 'plastic' en meer 'auto'. Ook de iets grotere kofferbak is heel fijn. Alleen maar positief dus.
Waar ik ook blij mee ben is de snelheidsbegrenzer. Ik maak er heel veel gebruik van, en vooral handig met al die trajectcontroles.
Start&stop systeem was even wennen; maar eigenlijk ook wel lekker om hem in zn vrij te zetten voor het stoplicht.
Qua verbruik kan ik nog niks zeggen.

Peugeot 108 1.0 e-VTi 70PK Blue Lion | Airconditioning | Cruise Control | Bestuurdersstoel in Hoogte Verstelbaar | Centrale Deurvergrendeling met Afstandsbediening | Achterbank in Delen Neerklapbaar |
- 2017

Peugeot 108 1.0 e-VTi Active Airco | 5-Deurs | Bluetooth | 12 mnd BOVAG garantie Whatsapp 06-53188999
- 2021

Peugeot 108 1.0 e-VTi Active | LED Dagrijverlichting | DAB+ | Bluetooth | Start/Stop | Elektrische Ramen | Centrale Vergrendeling | ESP | Neerklapbare Achterbank |
- 2021