Opel Zafira 1.7 CDTi 110pk Edition (2009)

Opel Zafira
Opel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel Zafira

UitvoeringZafira 1.7 CDTi 110pk Edition
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

1ste jaar met de zafira

nadat ik de zafira had uitgezocht (via internet bij de leasemaatschappij) vanwege de gezins uitbreiding van 3 naar 4 kinderen was de verwachting best wel hoog tenslotte het is een van de meest verkochte mpv's van nederland.
nadat ik jaren lang renault megane (2 stuks) heb gereden was het werkelijk waar een ware domper op de feest vreugde wat een vreselijk ellendige auto is de zafira wat een afgang als je uit een renault komt zeg,ik heb nu dik 55000 km gereden en de problemen en ellende die ik nu al heb gehad zijn bedroevend.
het rijden vind ik slecht, de wegligging is nou niet echt geweldig dwz erg hard geveerd snelheidsdrempels zijn een drama klaverbaldjes op de snelweg esp grijpt al in bij 80 km/h :-(
de stoelen zijn erg slecht voor je rug, na een ritje van 150 km kom je gebroken eruit, de aanschafprijs staat niet in verhouding tot de geleverde spullen wat ik echt heel erg mis vergeleken met de renault zijn regen/lichtsensor, de geweldige cruisecontrol van renault er zit niet eens variabele interval op, en dit wordt verkocht als de mpv voor het gezin en wat moet ik ontdekken geen electrische raam bediening achter (voor de veiligheid hoor)en ook geen zonneschermpjes achterin.
wat betreft de motor is het ongeloofelijk dat ze dit motor blok nog durven verkopen de oorsprong van het blok komt nog uit de KADETT.
het verbruik valt heel erg tegen (heb wel een tankpas dus dat verzacht de pijn)volgens de opgaven gemiddeld 5,5 op de 100km nou als je kan halen rij je alleen maar achter de vrachtauto's aan en nooit harder als 90km/h.
als ik heel erg rustig rij dan kom ik aan 6,2 per 100km en bij normaal gebruik is het niet vreemd als je 7,2 per 100km rijd
zo even genoeg geschreven binnenkort meer.

op de helft van de lease termijn

zo daar zijn we weer, ik heb inmiddels alweer heel wat km's met de Zafira gereden.
wat ik de vorige keer schreef over de auto is alleen nog maar slechter geworden, even een klein beetje gal kwijt schrijven.
bij bij 80000km slecht lopen van de motor d.w.z. vermogen weg onder de 1900 rpm en dan komt het er in een keer vol in, stationair toerental tussen de 550 en 975 rpm, file rijden is dan ook echt een lijdens weg, na een tijdje garage opgezocht tja opel weet ervan maar er is nog geen update van de software :-( :-(
ja hoor na een half jaar eindelijk een software update, in eerste instantie werkte het goed auto rijd weer soepel na +/- 20000km weer het zelfde liedje maar dan erger (grrrrrrr)er is niet mee te rijden weer naar de garage weer een andere update (?!?!?!)jaaaa hij rijd weer normaal, na ongeveer 15000km weer het zelfde toen weer een update (versie windows vista zeker)en o ja gelijk ook maar even de complete airco vervangen met alles erop en eraan, tja kan gebeuren (het zou je eigen auto na 110000km)zeggen ze bij de garage.
laatste tijd bij lage buitentemperaturen zwaar sturen en na ongeveer 1 min gaat het weer.
de motor verbruikt wel veel olie (vind ik dan vergeleken met de vorige auto's)1,5 ltr op 10000km.
de vloermatten zijn tot op de draad versleten (duitse degelijkheid ?)veel kraakjes en rammeltjes, zwaar dreunen van de motor, water uit een flesje (leidingwater)is gelekt op de stoel het ziet eruit als of erop de stoel is ge$%#&* (censuur)alles geprobeerd zeepsop poetsmiddel enzovoort niks helpt zelfs de garage krijgt het niet weg.
het dashbord is erg krasgevoelig, nou ik ga stoppen klagen want ik nog wel even door gaan.
oja nog wel een paar kleine positieve puntjes, sinds de laatste software update rijd de auto weer goed, heb toch een paar de topsnelheid geprobeerd op de GPS (bergje af) 219 km/h !!!!!! en op de vlakke weg 199 km/h dat is voor zo'n zware loge auto best wel goed.
zo tot de volgende keer

nog 40000km

zo hier even een update van de opel, ik zal even wat meer aandacht geven aan de problemen die er nog steeds zijn, motor valt regelmatig uit als het buiten warmer is als 25 gr, bij winterse koude moet je motor doorstarten (soms) motor maakt ratel geluiden bij koude en warme motor (nee geen olie tekort) motor houd in tot +/- 1800 rpm, stoelen zien er niet uit na 3 jaar, kwaliteit gebruikte materialen zijn niet echt goed zoals hendels die afbreken vloermatten die al helemaal geraffeld zijn, remmen die blijven hangen, het stuur begint al te raffelen, versnellingsbak kraakt.
en nog even terug komende op het "uitzoeken van de auto" ik ben helaas gebonden aan het merk Opel (van mijn werkgever) en om het gezin toch te vervoeren moest ik de zafira nemen.

vakantiereis

zo even weer een update wij zijn met de zafira op vakantie geweest, dat ging niet helemaal vanzelf net voor de vakantie egr klep stuk dan sta je ergens zomaar stil op de weg geen fijne ervaring, kort daarna 4 gloeibougies stuk, auto loopt diverse keren in nood programma, airco werkt niet goed, gelukkig kon de garage voor mijn vakantie nog een onderhoudsbeurt uitvoeren.
vol goede moet op vakantie ging helemaal nog niet zo slecht ik dacht nou gelukkig maar.
de rit naar het huisje heeft toch wat zweet druppels op mijn rug laten komen, de reden hij kwam niet meer boven de 3500 rpm de berg op in de 1e versnelling.
de versnellingsbak sputterde zo erg tegen dat ik de 2e versnelling er niet in kreeg.
maar goed toch nog aangekomen.
daarna op de bestemming naar diverse vakantie adressen gereden oef zomaar midden in de middel of nowhere motor slaat af en alles valt uit, slik wat nu starten en hij rijd weer wel met een ratel geluid maar dat verdwijnt na een tijdje weer.
de cd van navigatie is verkrast doordat het loopwerk de niet goed meer functioneert.
na een leuke vakantie in een ruk naar huis gereden (1200km)en het lijkt wel of de auto dat nodig had, sinds dien rijdt de auto weer stukken beter.
nou de laatste 35000 moet die toch ook nog wel uithouden.

kleine update grote zorgen

zo daar ben ik weer, even een update van de laatste 2 maanden.
net voor de herfstvakantie een gek geluidje gehoord uit de motorruimte en een voorlamp was stuk dus naar de garage lampje vervangen en toch maar even naar dat geluidje laten luisteren oei meneer dat is de versnellingsbak de lagers zijn versleten (!!!!!) van een monteur te horen gekregen o ja de 6 bak dat gebeurd vaker (zucht)bij 175000km al een versnellingsbak revisie, twijfelachtige kwaliteit.
o ja meneer de monteur als ik op de claxon druk dan gaat mijn radio harder dat is niet goed toch, kijken we ook naar meneer.
hebben ze gelijk maar even een nieuwe besturingsunit geplaatst van de auto :-( .
ik hoop wel dat dit een maandag ochtend auto is want volgens mij zijn er maar weinig mensen die zoveel drama met een zafira hebben als ik.
ik hoop wel dat ik tot de volgende onderhoudsbeurt zonder storingen rond kan rijden.

3,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee