Opel Vectra Stationwagon 2.2-16V DGi Elegance (2005)

Opel Vectra Stationwagon 2.2-16V DGi Elegance (2005)

UitvoeringVectra Stationwagon 2.2-16V DGi Elegance
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2010

Aanschaf Opel Vectra

In verband met ons derde kindje ,was de achterbank van onze trouwe Volvo V40,toch wat te smal,we kregen de gordels bijna niet dicht en mijn zoon van 6 zat erg opgevouwen tussen een maxi-cosi en de andere kinderstoel in.

Eerst gekeken naar een Volvo V70,maar ivm het budget waren er alleen maar V70's van 2001 of net 2002 met meer dan 2 ton op de teller,en omdat van deze volvo's het onderhoud ook prijzig is,toch maar even verder gekeken.

De Opel Vectra met 2.2 liter motor heeft 155PK wat ruim voldoende is voor z'n grote auto.
Deze motor is snel en soepel en redelijk stil,als je 60km/u rijd kan dat makkelijk in z'n 5,en als je dan gas geeft trekt ie goed op!

De Vectra in V-Line uitvoering is een luxe uitvoering met alles erop en eraan.
alles electrisch ,parkeersensoren,sportstuur met div bediening erop,climaat control,kleuren navigatie enz....

Het ging ons dus v.n.l om de ruimte ,en die is volop aanwezig in de vectra.
De kofferruimte is echt groot!,en de zitruimte zowel voor als achterin is goed.
De kinderen zijn er ook erg blij mee!
De stoelen van de opel zijn wel wat harder als van de Volvo,maar daar is verder wel goed mee te leven,je kunt het goed uithouden in de opel.

De Opel is wel toe aan een onderhoudsbeurt,maar dat wil ik gelijk met de APK laten uitvoeren.
Teller staat nu op 150000km,maar nog geen problemen gehad behalve 1 lampje wat stuk ging.

Wordt vevolgd.......

Grote beurt en nieuwe A.P.K.

De Opel is de 16-06-11 naar een universele Garage geweest voor een grote beurt en APK.
De laatste keer dat de auto onderhoud had was in februari 2009,dus meer dan 2 jaar geleden.
vanaf onze aankoop vorig jaar juli,zo gekocht zonder beurt of garantie,is er dus niets aan de auto gebeurt!
Dus ditmaal besloten om hem even goed na te laten kijken en te onderhouden.

Grote beurt incl apk en airco service.
Vervangen is Ruitenwissers voor en achter!
Remblokken voor en achter
en ik had zelf nog 2 Michelin banden liggen
deze zijn voorop gemonteerd,achter banden zijn volgend jaar aan de beurt,(ik heb ook een setje winterbanden anders had het eerder gemoeten.)
Verder waren er geen bijzonderheden, dus dat viel allemaal wel mee.
de rekening valt altijd tegen die was
€ 759,64 incl btw.
hopen dat ie nu ook wat zuiniger wordt want dat is tot nu toe 1 op 10,4!
is wel veel korte afstanden.
Maar tot nu toe bevalt de auto nog prima,en hij moet nog wel een paar jaartjes mee.

Nieuwe A.P.K en een kleine beuurt.

Onlangs is de vectra weer bij de garage geweest voor de apk en een beurt.
Er was een voorveer gebroken dat was wel een duur onderdeel €102,90 excl btw en momtage.
Totaal was de rekening €419,57

Op 24 mei heb ik voorop 2 gebruikte Michelin zomerbanden laten monteren,deze hadden nog ongeveer 6,5 mm profiel.Voor slechts €80,-
inclusief wisselen andere winterbandenset voor zomerbandenset en de montage en balanceren van de 2 nieuwe banden.

Verder geen problemen met de Vectra,het is een fijne ruime auto met een soepele motor,
en het gemiddelde verbruik ligt op 1 op 10,5 waar ook veel korte stukjes bij zitten.

Kleine beurt en APK

de Auto heeft weer een kleine beurt en APK gehad!
Er was een veer kapot aan de voorkant en een uitlaatklem doorgeroest dus deze zijn vervangen verder geen problemen
gemaakt bij een universele garage kosten €419,57

Weer apk en een kleine beurt

• 1.755.198 km

Auto heeft weer een apk en een kleine beurt gehad en dit x is er een Stabilisator stang vervangen valt mee deze ronde weer bij een universele garage geweest,kosten €277,53

Grote beurt met apk

Deze x een grote beurt laten uitvoeren bij een opel specialist deze kijkt toch anders naar de auto dan een universele garage,
het uurloon ligt hier zelfs nog iets lager 42 ipv 49 euro ex btw
ook zijn er dit x 2 nieuwe continental zomerbanden op gekomen verder niks bijzonders totale kosten waren €756,01

Accu

Dit x was de Accu aan de beurt als je weet dat dit nog de originele accu af fabriek was kun je er niks van zeggen en er waren 2 lampjes stuk totale kosten €117,25

apk en diverse reparaties

Deze x waren er bij de apk diverse dingen stuk
2x stuurstang links en rechts en
2x stabilisatorstang links en rechts vervangen
vierwieluitlijning en een veer van de achteras is vervangen.
het uurloon is duurder geworden van 42 naar €45 ex btw
totale kosten €239,52 en €338,20 .
Auto rijdt gemiddeld 1 op 10 met veel kleine stukjes.

apk

deze x alleen apk gedaan en ze hebben de koplampen gepolijst ivm aanslag.
verder geen problemen totale kosten €84,03

even een extra update

deze x was de hoge druk brandstofpomp stuk duur grapje €449,-en een week later begaf de kachelmotor en kachelweerstand het zelf de onderdelen opgezocht en gemonteerd en alles werkt weer zoals het hoort
dit koste €100 en wat zweetdruppels.Ook zelf de auto een grote beurt gegeven alle onderdelen besteld bij winparts oa
bougies filters en olie alles bij elkaar €100,-
en een paar uur bezig maar was goed zelf te doen!

apk 2018

Deze x weer een apk gehad ,remblokken versleten achterzijde en beide achterbanden vervangen ,dit maal 2x 215-55-16 Delinte m&s banden nog nooit van gehoord maar schijnen prima banden te zijn.
totale kosten €363,- incl alles ,verder rijdt de auto prima dus kan weer een jaartje mee

accu

accu stuk ,was origineel opel ging 3 jaar mee beetje jammer aangezien de eerste 9 jaar meeging,kost €105,-

Laatste review

Vandaag de Opel ingeruild na 9 jaar trouwe dienst en 76000km ermee te hebben gereden,een maand geleden is er nog een nieuwe hogedrukbrandstofpomp in gekomen a €800,- incl montage
dus dat was niet zo leuk maar ja als die stuk is kun je em ook niet inruilen/verkopen.
verder altijd een fijne en prettige wagen geweest om mee te rijden.
Nu hebben we een Renault Megane station van 2013 kijken of we hier ook 9 jaar mee vooruit kunnen.