Opel Vectra Stationwagon 2.0 DTi-16V Diamond (1998)
Uitvoering | Vectra Stationwagon 2.0 DTi-16V Diamond |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De Opel Vectra 2.0 DTi sw. is een prettige, comfortabele, compacte reisauto. In vergelijking met de vorige auto zeer stabiel. Ook het bekende ratelende dieselgeluid is bij deze auto niet aanwezig. Zeer rustig met een fluitende turbo accelereert deze auto prima. Het oliegebruik is ongeveer 1 lt. op 4.000 km. wat zeer acceptabel is gezien de vele klachten van andere Opel (diesel) gebruikers.
Het uitrustingsniveau is zeer compleet. Vooral de klimaatregeling is een uitkomst om de temperatuur gemakkelijk te regelen. Als extra zit bij deze auto cruise-control met geheugen wat het comfort alleen maar verhoogd. Ook aan de radiobediening in het stuur beleven we veel plezier.
Groot nadeel aan deze auto is het lage maximum aanhangergewicht. Deze is niet zoals jullie beschrijven 1.300 kg., maar 1.200 kg. Deze auto kan veel meer aan. Waarschijnlijk zullen wij om deze reden de auto inruilen. Vergelijkbare auto"s zoals de VW Passat of Peugeot 307 met hetzelfde eigen gewicht en vergelijkbaar vermogen/koppel mogen ong. 1.500 kg. trekken. Indien de Vectra 1.300 kg. mag trekken dan zouden wij deze auto zeker nog jaren blijven rijden.
Lekke verstuiverringen en een kapotte lucht/massameter.