Opel Omega Stationwagon 2.0i-16V GL (1999)
Uitvoering | Omega Stationwagon 2.0i-16V GL |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Vakantieauto van de veiling
De vakantie kwam eraan en de vorige station (MG ZT-T Diesel) was verkocht met ruim 380000 KM. Na een tijdje met 1 auto te rijden (MG ZR) kwamen we tot de ontdekking dat een grote gezinsauto toch wel makkelijk was.
Dus maar eens rondkijken naar wat anders. Toevallig op BVA-Auctions een station tegen gekomen, een Omega 2.0 16V GL in het donkergroen met lederen bekleding uit 1999.
Ach toch maar geboden, want de onderhoudshistorie zag er redelijk uit en op de foto's ook. Ben dus ook niet bij de kijkdagen geweest.
Uiteindelijk was ik de winnaar. Deze auto maandag opgehaald en overgeschreven. Starten lopen bij het ophalen, dus wel een pluspunt.
Op de foto's leek het een zwart lederen interieur, maar dit was groen. Wel even wennen haha.
Eerste indruk:
Auto is 20 jaar oud, rondom gebruikssporen, ook binnen in. Maar goed.. technisch prima.
Redelijk compleet :
-Airco
-Elektrische ramen voor
-2 sleutels
-trekhaak
-lederen bekleding
-hondenrek
-spatlappen
Na thuiskomst, bougies / luchtfilter vervangen / olie gechecked e.d. allemaal prima
Alleen de klep van de kachel lijkt niet goed te werken, waarschijnlijk ergens vacuum lek
Augustus 2019: de vakantie naar Frankrijk.
Trekhaak omgebouwd van 7 naar 13 polig met vaste spanning. Caravan erachter en 600 KM verder op de camping geen problemen. 1 op 7,5 - 8 volgeladen valt me niet tegen.
Onderweg wel Euro 98 getankt, want E10 waag ik me niet aan met deze auto.
Auto is lekker schoon en rijdt zonder caravan een stuk beter en is stiller geworden.
To do punten:
- Stoelverwarming nakijken