Opel Omega 2.0i GLT (1993)

Opel Omega

UitvoeringOmega 2.0i GLT
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2002

Omega 2.0i Sedan Automaat

Altijd heb ik al wat met Opel gehad, de modelen spreken mij over het algemeen aan en de pijs/kwaliteit is echt goed. M´n vader heeft ook altijd een Omega gehad, en heeft 4 keer een nieuwe Omega aangeschaft. Voordat ik deze auto heb gekocht heb ik eerst een een Omega uit `89 gehad, een 2.0i LS Automaat. Deze heb ik ongeveer een jaar gehad, maar wilde een wat luxere uitvoering(deze had alleen stuurbekrachtiging) verder niet veel.

Vandaar dat ik de opvolger, die wat leuker ’aangekleed’ is, wilde hebben. Na een tijdje zoeken vond ik er 1 via een Opel Dealer. De auto is van de eerste eigenaar en had nog binnen gestaan ook (staat nu ook altijd binnen), geen roest op te bekenen. Dit is een GLT-uitvoering, waar zelfs al Airco opzit! Alleen de Airco-pomp heb ik laten reviseren en de airco laten afvullen. Het was een prijzig verhaal, maar met de warmte van deze afgelopen zomer heb ik er geen seconde spijt van gehad.

Verder rijdt de auto gewoon perfect en komt met heel weinig toeren zeer goed van zijn plaats, waar de motor en de automaat prima samen werken. Een automaat kan ik overigens iedereen aanraden (is echt niet alleen voor 65-plussers, zoals nog te vaak gedacht wordt!!), want het maakt het rijden echt veel plezieriger. Het is echt en wereld van verschil als je dezelfde auto rijdt met handbak of automaat.

De zuinigheid is echt goed, bij stadsverkeer is 1 op 10 ruim haalbaar en op de snelweg 1 op 13 of 14 niet uitgesloten. Ik heb in veel auto´s gereden, die vaak een stuk nieuwer zijn, maar of ze lekkerder reden als m´n oude Omega? ...veelal niet!

Geen enkel probleem, alleen het Luxe probleem van de airco. Verder gewoon onderhoud, zoals banden, olie, enz.