Opel Kadett 1.4i GL (1990) #2

Opel Kadett 1.4i GL (1990)

UitvoeringKadett 1.4i GL
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2023

Hoekige steen van de samenleving

Het plan met de corsa c was van deze op te maken, verder te verkopen en dan iets leukers te kopen. Dit is niet bepaald gelukt maar toch goed afgelopen. Ik heb de corsa laten ophalen door een sloperij. En voor het geld wat ik daarvoor gekregen heb heb ik deze leuke Kadett kunnen scoren. Uiteraard is ie afgekeurd op roest! Maar ik ben best handig met een lassapparaat dus dat komt wel goed. Hij komt van de eerste eigenaar. Het betreft een 1.4s met een manuele 5 bak. In de uitvoering expression. Een echt uitlopertje dus zoals mijn vorige.

Het plan

De bedoeling is van met deze kadett de NC500 te rijden. Een rit van zo'n 500 mijl (+-840 km) langs de schotse noordkust. En dat is alleen nog maar als we daar zijn. In totaal zou het zo'n 3500 kilometer zijn. Als hij deze vuurdoop overleeft dan gaat hij in de winter daarop naar zweden en de daaropvolgende zomer naar Ierland. En dan zou je denken waarom koop je geen reisauto zoals een Volvo V70 of een mercedes c-klasse? Of waarom neem je je Vectra niet? Maar wat is de fun daarin? Gewoon leuk met de Dett op vakantie gaan. Oud filmrol cameraatje meenemen. Een heleboel cassettebandjes zoeken. En je hebt een fijne vakantie.

Plaat om plaat

Ik ben eindelijk begonnen met de laswerken aan de kadett. Natuurlijk zijn er in het verleden een paar "apk plaatjes" over gezet. Deze zijn natuurlijk terug stijfverrot. Maar opvallend genoeg is het niet echt verder verspreid. Op een bepaald punt stopt het gewoon nogal abrubt. Ook heb ik ontdekt dat mijn achteras een roestgat heeft. Voor de rest valt het al bij al nog mee. Ik hoop er tegen volgende maand mee klaar te zijn want... ja... ik heb een verslaving. Dus er staan al 2 nieuwe auto's klaar.... dusja.

Bakken en braden

Eindelijk nog eens de kans gehad om verder te doen aan men kadettje. De dorpels zitten erin. Nog even aan de binnenkanten van de wielkasten een plaatje inzetten. en dan is deze kadett klaar voor de keuring.

Toch wat te veel

Hij staat nu al zo'n 6 maanden stil. Er word nog geregeld aan gebakken. Maar het is wat teveel. De bodem is ook goed rot. En dat plaatwerk maken ze niet meer. Op de keuring kunnen ze er niet mee lachen als je zelf wat in elkaar flanst. Dus hij gaat in opslag tot ik uit een sloop-Kadett een stuk fatsoenlijke bodemplaat kan verschaffen. Hij gaat niet naar de sloop (nog niet) of ik moet er een tegenkomen die echt naar mijn zin is. (Dream/frisco uitvoering met grotere motor of een van voor de facelift.)
Reden: er staat een groter project te wachten waar ik al langer voor sta te springen. Review volgt!

9,5