Opel Kadett 1.3 S LS (1988)

Opel Kadett 1.3 S LS (1988)

UitvoeringKadett 1.3 S LS
Bouwjaar1988
Jaar van aanschaf2025

Kadettman

Zoals u nu misschien al wel opgevallen is, ik heb een dingetje voor huis-tuin en keuken-opels van decennia's terug. We reden thuis vroeger altijd met opel zoals.
- Wij thuis, een zilvergrijze Astra G Comfort 2.0 DTI
- Mijn grootouders, in Zo'n muisgrijze Vectra b sedan met een 1.7 td.
- Mijn Tante in een Omega b Station V6
- Mijn oom in een donker groene movano
- De tante en oom van moeder in een karmijnrode Astra f GT 1.8si 5 deurs (en later nog in een rode facelift GL 1.4)
- Mijn overgrootouders in de corsa sedan.

En dan valt je misschien iets op. Ik ben van 2004 tot ik er zelf een kocht in 2019 niet in aanraking geweest met een Kadett E. En toch ben ik er vergekt op. Dat is gewoon ontstaan. Ik weet niet waar dat vandaan gekomen is. Ik vind de vorm leuk. Ik vind de moderniteit van toen in het design leuk. Dat hij zo hoekig afloopt vind ik leuk.
Het ligt ook grotendeels aan het complex dat ik heb overgehouden van mijn eerste kadett weg te doen. Daar zat geen gram roest aan. En dat doe je dan weg. Wel voor de corsa. Waar sentimentele waarde toch de bovenhand neemt. Maar toch we gaan het eens over de kadett hebben.

10,0