Opel Corsa 1.5 TD Onyx (2000)
Uitvoering | Corsa 1.5 TD Onyx |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Na het inleveren van mijn lease auto moest er een ander vervoersmiddel komen. Voor de Astra had ik al in een Corsa TD gereden welke goed beviel, dit was echter een kale uitvoering zonder enige luxe. Er werd besloten dat er een Corsa zou komen. Na enig gespeur werd er een Corsa gevonden die aan de eisen voldeed, een complete uitvoering, een Onyx met origineel schuif/kantel dak, stuurbekrachtiging, electrische ramen en electrische en verwarmde spiegels, hoofdsteunen achter, GSI achterspoiler, trekhaak, geïntergreerde radio/cd speler en sportstoelen. De prestaties zijn voor mij voldoende, zelfs met aanhanger zijn de prestaties voor mij goed genoeg. Het gemiddelde verbruik ligt rond de 1 op 17.5, wat best acceptabel is. Voor gebruik van een klein gezin met 1 kind is de ruimte toereikend.
Gezien de gezinsuitbreiding die eind 2002 heeft plaatsgevonden is de Corsa half januari 2003 omgeruild voor een Astra. Hier over volgt meer als er meer kilometers zijn afgelegd.
Het knopje van de electrisch verstelbare speigels defect en één defecte gloeibougie. Beide onderdelen zijn zonder problemen door de dealer onder garantie vervangen. Verder geen problemen gehad behalve de regulieren onderhoudsbeurten niet in de garage geweest voor extra bezoeken.