Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX Cosmo (2011)

Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX Cosmo (2011)

UitvoeringCorsa 1.3 CDTI ecoFLEX Cosmo
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

De auto ophalen

• 17 km

Na weken wachten en nachten wakker gelegen te hebben was het 14-01-2011 eindelijk zover, de Corsa Cosmo Ecoflex mocht opgehaald worden bij de dealer. Vanaf begin november zitten wachten tot hij geleverd kon worden, helaas kwam hij niet eerder omdat het kenteken aangevraagd moest worden...

Ik kwam aan bij de dealer om de auto in ontvangst te nemen, hij stond al mooi te glimmen toen ik aankwam rijden.. helaas moest ik afscheid nemen van mijn Corsa White edition.. Het verdriet werd snel goed gemaakt toen ik plaats nam in de half lederen zetel van mijn nieuwe Corsa Cosmo..

Na wat uitleg van de minder vak bekwame auto verkoper starte ik de DIESEL, even wat onwennig klonk de diesel.. meer een oude vrachtwagen die je starte, dit kon ook komen omdat dit mijn eerste diesel was en ik dit geluid nog niet eerder gehoord had. Niet veel later liep de motor mooi en besloot ik mijn weg naar huis te gaan beginnen.. Onder het genot van een nieuw ruikende auto reed ik naar huis..

De auto rijd super en stuurt mooi door de bochten, ook de AFL volgt netjes de bewegingen van mijn stuur. Al met al een super luxe auto die binnen het A segment valt en dus (voorlopig) geen wegen belasting kent.

Wanneer ik meer gereden heb en meer ervaringen heb met alle luxe aanboord zal ik deze review aanvullen met meer informatie.

De eerste tankbeurt

• 500 km

Na enkele dagen/kilometers rijden in mijn corsa viel het mij op dat de auto vaak beslagen was, na even in het instructie boekje lezen bleek je in de boordcomputer de airco aan te moeten zetten.. Ik dacht toch echt een auto met climate control gekocht te hebben... nu blijkt dat je de airco apart moet activeren.. na activatie was het euvel snel verholpen..

Eerst de parrot maar even inbouwen, dit scheeld een hoop bekeuringen tijdens het rijden.. Toen ik het dashboardkastje demonteerde lag er tot mijn grote schrik vocht op het kastje.. Eveneens was de stekker van de dashboardkastverlichting reeds verroest.. en dat te bedenken dat de auto nog geen week in mijn bezit is.. maar goed, dealer gebeld en deze gaan het probleem onderzoeken.. de dealer dacht dat de auto lek was... maar even afwachten wat voor gevolgen de lekkage heeft.

Tijdens de eerste kilometers heb ik de auto vaak gestart in het donker of de schemer, mij viel op dat soms de automatische verlichting niet goed werkt. soms ging de verlichting gewoon niet aan.. volgens het boekje moet deze binnen 30 seconde aangaan (lekkere veilige eerste 30 seconden) maar goed, tot die tijd maar even zelf de verlichting aanzetten..

het gevolg van een niet werkende sensor voor de verlichting is een ook niet werkender regensensor.. dus daar ook maar even naar laten kijken... krijg nu wel een beetje het gevoel in een maandag ochtend productie te rijden...

Naast alle euvels ook positief nieuws.. in tegenstelling tot ik in vele reviews lees werkt bij mij de motor naar behoren, geen geuren.. haperende versnellingsbakken of dergelijke.. een strak lopende 4 pitter :).. Die ook na 500 km redelijk zuinig is.. hij gebruikt inmiddels 4,7 liter per 100 km.. ik hoop dat dit nog zal zakken, dit is nog even afwachten.. maar tot nu toe geen slechte prestatie.

het start-stop systeem:
het systeem werkt bij mij minder door de vele snelweg kilometers en de instelling voor een optimaal werkende airco.. dit verkort de stops van het systeem.. wel is deze optie iets minder ecologisch volgens de boordcomputer omdat de auto weer sneller start tijdens een stop van het start stop systeem..

De auto rijd lekker zuinig, 4,7 liter op 100 km inmiddels... na 500 km de DIESEL slang maar is gepakt en voor 30 euro de tank weer gevult.. het rijbereik is 1000 km volgens de boordcomputer.. eens kijken hoever we komen met de tank..

De auto bevalt verder prima, ik hoop dat de laatste euvels ook opgelost worden.. binnenkort meer.. Ook foto's...

Kleine update

• 850 km

De auto rijdt nog steeds super.. geen problemen met regeneren of het schakelen.. wel nog vocht in de koplampen.. en problemen met de regensensor/lichtsensor.. Deze worden nog opgelost door de dealer...

Het verbruik ligt inmiddels op de 4.5 liter per 100 km.. al met al een zeer net verbruik voor een nog niet ingereden motor.

aankomend weekend zal ik even enkele foto's uploaden van de auto zoals afgeleverd.. alvast een voorproefje van de nog niet klaargemaakte auto..

PRIVATE LEASE Opel Corsa