Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX Cosmo (2011)
Uitvoering | Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX Cosmo |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Opel Corsa 1.3 CDTI 122 pk(chip)
Auto is nieuw gekocht in 2011 door mijn ouders. Ikzelf heb aardig wat kilometers gemaakt in deze auto. En daarom deze review.
Voordat deze Corsa er kwam, reden mijn ouders in een Ford Transit diesel van 2002 geloof ik. De bus stond op grijskenteken en dat was dus mooi goedkoop rijden. Maar de Transit begon aardig te roesten. En om alles te laten maken was dat duurder dan de dagwaarde.
Daarom zijn mijn ouders gaan kijken naar een nieuwe auto. Na een tijdje rondneuzen wat er te koop was zijn ze uitgekomen bij een Ford Fiesta en een Opel Corsa, beide met een diesel motor. De reden dat ze de Corsa hebben gekocht, is dat de Corsa meer zichtruimte heeft en luxer was uitgerust in verhouding tot de prijs van de Fiesta.
Sindsdien rijden we zonder problemen in deze auto rond. Auto krijgt altijd het onderhoud wat ie nodig heeft. Enige probleem wat ie heeft gehad was een kapotte airco bij de 110.000 kilometer. Kosten waren 400 euro.
En er waren een keer problemen met de remschijven die begonnen te trillen bij hard remmen. Dat waren dan ook goedkope Chinese schijven om te proberen of dat wat was....nee dus. Gelijk weer terug gegaan op originele Opel schijven.
Verder altijd de beurten gehad wat ie nodig heeft en altijd A-merk producten gebruikt
Bij de 125.000 km heb ik de auto heb ik laten chippen bij Ziptuning in Hoogeveen voor 400 euro.
Auto heeft nu 122 pk en 253 nm. Ik vind het een erg groot verschil met het origineel. En de auto heeft flink wat koppel meer gekregen, wat goed te merken is. Helaas is er na een week rijden het motorlampje gaan branden *oei dacht ik:O* Zal toch niet door de tuning komen...? Thuis zelf uitgelezen met een goedkope OBD2 bluetooth scanner via de telefoon. Helaas heb ik niks kunnen vinden en aan de auto kun je ook niet veel merken. 4 weken geleden helaas opgemerkt dat de koppeling slipt bij vol gas in de 4de versnelling:( Toen gelijk naar onze monteur geweest die de auto heeft uitgelezen en een melding kreeg dat er iets aan de hand was met de versnellingsbak. Daarbij maar besloten om het nog maar even zo te laten.
Pas als de koppeling echt helemaal door gaat slippen, gaan we kijken naar een nieuwe koppeling. En eventueel zorgen dat ie versterkt is. Want ik ben bang dat ie er er na een tijdje weer gaat slippen.
Verder is het echt een top auto zonder enige problemen. Alles in de auto werkt gewoon. Ik kan niks bedenken wat er slecht aan is. Ook nog geen problemen gehad met de EGR klep wat bij sommigen wel het geval is. Zal ook te danken zijn aan dat de auto altijd netjes wordt warm en koud gereden en af en toe(vaak) goed op het gas te gaan.
Tot nu toe mijn ervaring ermee en hoop dat u wat wijzer bent geworden. Ik zal deze review up-to-date houden.