Opel Corsa 1.2 NE Swing (1989)
Uitvoering | Corsa 1.2 NE Swing |
Bouwjaar | 1989 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Na het behalen van mijn rijbewijs ging ik als rasechte autoliefhebber op zoek naar een beginnersauto voor niet al te veel geld. Na heel wat zogenaamde barrels te hebben gezien is het een voor zijn leeftijd erg mooie Opel Corsa 1.2 Swing uit 1989 geworden. Na een jaar met de auto gereden te hebben is het tijd om de balans op te maken.
Als trotse eigenaar heb je al gauw de neiging om wellicht onterecht, erg positief over je auto te schrijven. Ik moet echter zeggen dat de Corsa echt een hele fijne en comfortabele auto is waar je erg veel plezier aan kunt beleven.
Qua uiterlijk kan de auto erg goed meekomen met de concurrentie. Zeker vanaf de voorkant gezien is de Corsa een redelijk moderne auto. Het voor Opels bekende roestproces heeft gelukkig nog niet toegeslagen. Het interieur van de auto kan als ouderwets maar volwassen worden omschreven. Opvallend is hoezeer de Opel een ’echte auto’ is.
Schakelen (met de 4-bak) gaat niet altijd even soepel, vooral bij het inschakelen in de eerste versnelling en terugschalkelen naar het 2e verzet is weleens wat kracht nodig.
Het geluid van de motor is vanaf een snelheid van ongeveer 100 km/h vrij nadrukkelijk aanwezig en eigenlijk zou een 5e versnellling best fijn zijn. De motor zelf is vlot en soepel.
Afgelopen zomer heb ik met de Corsa een reis naar Frankrijk gemaakt en daar heeft de auto zich perfect gedragen, ook in de bergen. Op de lange rit was het verbruik ruim 1:17, maar in het dagelijks gebruik is, met een normale tot vlotte rijstijl 1:13 à 1:14 realistischer.
De Corsa is, voor mij echt een geweldige auto waar ik veel lol en voldoening mee heb!!