Opel Corsa 1.2-16V Cosmo (2004)

Opel Corsa 1.2-16V Cosmo (2004)

UitvoeringCorsa 1.2-16V Cosmo
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2010

Corsa gekocht

Ik heb een andere werkgever en daarom lever ik per augustus mijn leaseauto in. Jammer maar ik heb er iets moois voor teruggekocht!

Een opel corsa 1.2 Elegance uit 2004.
Gekocht bij de Opel Dealer.

Eigenschappen:
- Meegespoten bumpers
- 16" wielen
- Elektrische buitenspiegels
- Elektrische ramen voor
- Automatische airconditioning

Auto ziet er perfect uit, en in juli krijg ik hem geleverd (omdat ik hem ivm mijn huidige auto nog niet nodig heb).

Daarom heb ik de waardering nog overal op goed staan.

Auto opgehaald

Op 23 augustus was het dan zover.
Ik mocht hem ophalen bij de dealer.

Tijdens de rijklaarmaakbeurt is het volgende vervangen:

- Vier nieuwe banden
- Koppeling
- Fuseekogels e.d.
- Uitlaat (van spruitstuk tot demper)

De auto is helemaal schoon afgeleverd en is (ook na nader inspecteren) kras- en deukvrij.

Het is wennen om ermee te rijden. Ik was een auto met cruisecontrol gewend, en daarnaast was dat een 1.4 met meer vermogen. Ik moet zeggen dat het na een week al niet erg meer is om wat meer gas te moeten geven, en constant je voet op de plank te moeten houden. Hij rijdt voortreffelijk. En is nog best vlot voor zo'n 1.2tje.

Tijdens de proefrit kraakten de achterveren, maar dit is prima verholpen. Je hoort niets meer.

Het enige wat me stoort is als ik het contact aanzet, dat de cdspeler kort een vreselijk geluid maakt (alsof er tandwielen langs elkaar heen lopen). Dit is echter slechts 2 seconden en daarna is het over. Dit euvel zal ik onder garantie laten verhelpen bij de opel dealer.

Ik ben benieuwd hoe de komende duizenden kilometers gaan bevallen.

Ervaringen in 2010!

Vol lof! Ik heb de auto nu ruim 4 maanden.
Echt een prima auto! Hij heeft me niet in de steek gelaten, en hij warmt in de vroege morgen lekker snel op, en dan merk je dat climate control erg handig is!

In november heb ik de auto bij de opel dealer laten testen bij de nationale opel testdag. Daar kwam uit dat ik een slechte ruitenwisser had. Dat leek me sterk na 2 maanden. Samen met nog een aantal punten heb ik de auto naar de dealer gebracht voor een garantiebeurt.

De opel dealer heeft netjes de volgende zaken uitgevoerd:
- Wisservegers vervangen
- Antennevoet rubber vervangen (was vergaan en kon gaan lekken)
- Raamslingers verplaatst (achterste niet-elektrische ramen vielen open)
- Rechtsachter speaker gerepareerd (die deed het niet)
- Handrem afgesteld (functioneerde niet)

Allemaal gratis en nu werkt het uitstekend! Op zo'n moment merk je de voordelen van kopen bij een merkdealer.

Ik heb er sinds november ook winterbanden onder. Vredestein Snowtrac 3! Vorig jaar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met deze banden en die werken uitstekend! Prima grip!

Enig puntje is het olieverbruik. Ik heb er al ruim een halve liter op de gereden 5000 km in moeten gooien. Heb me al wel laten vertellen dat het bij opel's ecotec motoren best normaal is.

Voorlopig rij ik met veel plezier 2011 in met deze auto.

Ingeruild

Auto ingeruild voor een Opel Astra H uit 2006.
I.v.m. comfort.

PRIVATE LEASE Opel Corsa