Opel Corsa 1.4i Sport (1997)

Uitvoering | Corsa 1.4i Sport |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Terug in de tijd: 25 jaar geleden
Het is even wennen om in een oude auto van 25 jaar oud te rijden. Deze Opel Corsa is voor mij even helemaal terug in de tijd. Geen airco, geen ABS, geen ESP en eigenlijk helemaal geen luxe. Maar, deze prachtige Corsa heeft wél in kleur meegespoten bumpers, getint glas, luxe velours bekleding en zelfs een in hoogte verstelbare stoel! Wat wil je nou nog meer?
Mijn eerste (rode) Corsa was van het jaar 1992, maar die moest weg vanwege ernstige koelvloeistoflekkage. De opvolger werd een blauwe Opel Corsa uit 1997 met airconditioning. De achteras lag helaas bijna doormidden door de roest. Jaren lang heb ik andere merken auto’s gereden, die beduidend jonger waren, 3 jaar oud bijvoorbeeld. Nu heb ik deze witte Opel Corsa. Voor mij is het rijden in een Opel Corsa uit 1997 ronduit genieten. Het gaat om dat stukje gevoel. Ik word er blij van. Mijn Opelhart is sneller gaan kloppen.
Met veel enthousiasme schrijf ik een review en ik hoop dat je er iets aan zal hebben. Ik probeer de komende tijd zo nu en dan een update te geven over het verbruik, de motorprestaties en meer.
Klopt jouw hartje ook sneller van een degelijke Opel?