Opel Corsa 1.2 Start/Stop Edition (2012)

Opel Corsa 1.2 Start/Stop Edition (2012)

UitvoeringCorsa 1.2 Start/Stop Edition
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2020

vervanger opel zafira a 2003

na 13 jaar gereden te hebben in onze 16 jaar oude Zafira A 1.6, besloten om de auto in te ruilen op de opel corsa vanwege de versleten koppeling, kosten waar immers te hoog om hem in leven te houden. van een Zafira naar een Corsa... qua ruimte een hele grote stap terug maar qua rijden, comfort, zuinigheid e.d. een zeer economische keuze!

in Januari hebben we de Corsa dan eindelijk aangeschaft. de 1.2 met 86pk, 5 deuren, start/stop systeem, p sensoren. echter mis ik de aanwezigheid van cruise control en mistlampen wel.
autootje klinkt mooi. ziet er ook mooi uit, alleen denken anderen daar anders over want er zijn er al genoeg geweest die het nodig vonden om met de trekhaak de achterbumper te kussen waardoor er toch al behoorlijk wat schade aan de achterbumper te vinden is(een p sensor is naar binnen geduwd en licht los achter de bumper waardoor de p sensoren niet adequaat meer reageren....

gebruikerssporen zijn uiteraard rondom wel te vinden maar toch vond ik persoonlijk wel dat 6500 euro wat veel is voor een Corsa, elders zijn dezelfde corsa's met meer toeters en bellen voor minder geld te krijgen. maarja, mijn ouders hun keuze, niet de mijne.

verder een goed presterende auto die lekker zuinig rijd en genoeg vermogen heeft om goed vooruit te komen met het verkeer.

verder updates komen nog.

voorbereiden op reis

vorige week een vakantie check uitgevoerd. We gaan namelijk op vakantie! (tenminste, als het land van bestemming geen onverwachte maatregelen neemt)
We gaan over twee weken voor het eerst naar Hongarije. een dikke 2600 km (heen en terug)
ben benieuwd hoe zo iets gaat in een klein(er) stads autootje met een atmosferische 1.2 16 klepper met 86 hele pk's, vol geladen met 4 personen en bagage, geen dakkoffer ;)
we moeten het doen zonder cruise control.
update over de heen reis naar Oostenrijk wordt gegeven zodra we de eerste helft van de heen reis er op hebben zitten. (ja, we doen het in 2 dagen)

verder hebben we tot nog toe geen gekke dingen gehad, geen kosten, geen defecten. dus tot nu toe is de ervaring zoals we het mogen verwachten van een jonge occasion.

tot de volgende update :)

kleine update

na dik 9 maanden de auto in bezit te hebben, een kleine update.

zal beginnen met de pluspunten, wel zo eerlijk :)
+lekker zuinig in verbruik!
+compact, met inparkeren heel fijn!
+verbruikt geen olie
+blijft een leuke uitstraling hebben
+de atmosferische 16 klepper klinkt wel mooi ;)

over naar de minpunten...
-traag, super super traag. prima om mee te komen in het Nederlandse verkeer, maar ik vind hem echt onwijs traag. je zou denken dat zo'n klein karretje met 86pk's wel wil lopen, met andere woorden je zou denken dat die best wat pit zou hebben... NOT. maar het is natuurlijk ook geen race wagen.
-ik vind de stoelen echt vreselijk. ik vind ze nergens naar zitten. ze zijn hard en geven geen steun. lijkt net of de zitting gemaakt is van hardboard. Dus nee, ik zou er geen kilometervreter van willen maken want daar ben je zo klaar mee.
- als we boodschappen gaan doen moeten we gewoon de achterbank omklappen om alles er fatsoenlijk in te krijgen. gezien de kinderen toch niet meer mee rijden, ligt deze dus altijd plat. niet ideaal, zelfs als boodschappen auto niet dus!

verder leuk wagentje die eerder geschikt zou zijn voor een ouder stel gezien de corsa daar ideaal voor is. denk dat wij iets beter uit de veren waren gekomen met een astra of misschien zelfs insignia van de eerste generatie.

desalniettemin geen reden om er nu al afscheid van te nemen!

tot de volgende

7,5