Opel Astra Stationwagon 1.7 CDTi 100pk Cosmo (2005)

Opel Astra Stationwagon 1.7 CDTi 100pk Cosmo (2005)

UitvoeringAstra Stationwagon 1.7 CDTi 100pk Cosmo
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2007

Sinds 2,5 week in het bezit van een Astra 1.7CDTi 100pk Cosmo. Ik had nooit gedacht een Astra te zullen kopen, maar toen ik er een proefrit in had gemaakt wist ik het, dit wordt m!

Omdat ik van werkgever veranderd ben moest ik zelf weer een auto kopen, na een paar jaar in lease-auto´s te hebben gereden (Peugeot 206 en 206 SW 1.4HDi en een Polo 1.9SDI) zocht ik vanwege onze recente gezinsuitbreiding een Stationcar. Ook naar verschillende VW Golf Variant TDI, Ford Focus Station TDCi en Peugeot 307SW Hdi gekeken, maar in zo´n uitvoering als deze vind je geen enkele van voorgenoemde auto´s.

Op 21 december 2007 heb ik m opgehaald. Wat me meteen opviel is dat iedereen me nakijkt, ik weet niet waarom, maar het zal wel aan de combinatie van kleur en uitvoering liggen. De auto is diepzwart en met de zilveren accenten (dakrails en sierlijst onder de ramen) zie ie er gewoon heel chique uit! De donkere achterramen maken het plaatje compleet.

De auto is tevens voorzien van:
Cruise control
Kleurennavigatie (de beveiliging is er al uit)
ECC Airconditioning
Mistlampen voor (dit maakt dat hij er erg stoer uitziet van de voorkant)
Half lederen bekleding
Regensensor
Telefoonvoorbereiding voor een Nokia
16 inch lichtmetalen wielen

Het enige dat er nog niet in zat was een Armsteun, deze besteld en inmiddels geinstalleerd, wat een genot!

Het rijden is elke dag weer een feest. Inderdaad trekt de motor bij lage toeren niet echt vlot, maar als hij eenmaal op gang is is hij niet meer te stoppen.
Ik ben een vlotte rijder, vandaar dat me het verbruik nog een beetje tegenvalt. Gemiddeld 6,3 liter op 100km, heb nu net een paar dagen op en neer naar mijn werk (75km enkele reis) gereden dus kan er nu nog niet al te veel over zeggen, hopelijk later meer. Ik reed natuurlijk met mijn Polo 1000 km op een tank dus moet het niet gaan vergelijken.

De stoelen zitten goed, alleen heb ik niet de uitgebreide verstelmogelijkheid zoals in de recente uitvoeringen, vandaar dat ik nog steeds een beetje zoekende ben naar een goede zitpositie, is ook een kwestie van wennen denk ik.

Voor de rest geen enkel probleem, nogmaals, ik kan er nog weinig over zeggen maar het voelt gewoon goed!

Het navigatiesysteem (CD70) heeft op dit moment alleen de Benelux en de hoofdwegen van Europa, binnenkort ga ik deze vervangen door een set cd\'s met heel Europa, wel zo makkelijk voor de reizen naar Italië.

Ik zal binnenkort even een paar foto´s plaatsen.

Update 30 januari 2008, 97150km:
Wat me toch nog steeds een beetje tegenvalt is het verbruik, gemiddeld 6,3 liter op 100 km. De boordcomputer geeft op een gegeven moment aan dat er nog 100 km gereden kan worden, dan begint het lampje van de brandstofmeter al te branden! Ik kom niet verder dan 670km op een tank.

Voor de rest is en blijft het een erg comfortabele auto!

Update 13 februari 2008, 98450 km:
Ik begin te wennen aan het verbruik. Ik rijd toch wel stevig en dan mag ik absoluut niet klagen over 1.15,8. Foto´s geplaatst.

Update 22 november 2008, 135000 km:

Het verbruik is wel iets gezakt, ben ook iets rustiger gaan rijden. Gemiddeld 5,9l/100km is volgens mij niet verkeerd!

Heb dit voorjaar nieuwe remschijven en -blokken voor gekregen, viel me een beetje tegen, gezien de leeftijd van de auto. Tevens een grote beurt laten uitvoeren, hier geen problemen bij gevonden.

Nieuwe cd\'s voor de cd70 navi ontvangen voor heel Europa.
In juni 2 weken naar het Gardameer in Italie geweest, moeiteloos! Met dakkoffer 1.14 gemiddeld! Zelfs op cruise de Brennerpas omhoog!

In september een trekhaak met vaste kogel gemonteerd, lijkt misschien niet zo mooi, is wel practisch. Als je kijkt naar het prijsverschil met een afneembare dan wil je wel met een haak achter je auto rijden. Daarbij komt, als je 3 keer je kogel moet afnemen, laat je hem er wel achter zitten...

In oktober 2 nieuwe voorbanden gemonteerd gekregen, Vredestein Sportrac 3, dit is tot nu toe de beste band die ik ken! Tevens kleine beurt laten uitvoeren.

Dit weekeind de winderbanden (op andere lichtmetalen velgen) gemonteerd, is voor het eerst dat ik daarmee ga rijden, zal me benieuwen!

De auto bevalt me nog steeds erg goed, als ik de kosten over een heel jaar uitstrijk dan zit er aan onderhoud zo\'n € 100,00 per maand aan kosten in. Vind ik zelf niet gering, maar ik heb volgens mij de ergste kosten wel even gehad.
Gelukkig is de brandstof niet meer zo duur...(we blijven Nederlanders hé)

Voor de rest is en blijft het nog steeds een geweldige auto, zowel om te zien als erin te rijden!

Glaasjes van mijn mistlampen voor zijn geknapt, maar eens kijken of dit nog onder garantie valt...

Automatisch inschakelende verlichting werkt alleen als het donker is, is er iemand die me kan vertellen of dit te omzeilen is?

Remschijven en -blokken versleten, dit verholpen + grote beurt (600€)
Voorbanden versleten, dit verholpen + kleine beurt (400€)

Update

Zo eindelijk tijd om de nodige problemen en ervaringen te delen.

In maart 2009 bij een km-stand van 142000 op weg naar mijn werk begint het lampje van de accu te branden, gelukkig nog op een binnenweg, auto aan de kant, sleutel eruit en opnieuw starten, lampje uit. 5 km verder op de snelweg A37 weer hetzelfde lampje, direct daarbij ook het gele lampje van het motormanagement. Geen rem- en stuurbekrachtiging, geen turbo dus totaal niks meer. Auto op een carpoolplaats gekregen, ANWB gebeld. Binnen 20 minuten ter plaatse en geconstateerd dat de dynamo defect was. Accu bijgeladen en direct naar de garage gereden (was verantwoord).
Auto helemaal uitelkaar geweest, dynamo defect, waterpomp defect, oliepomp defect, aanvoerslang naar de turbo defect. Alles vervangen incl. nieuwe distributieriem en een grote beurt. Uiteindelijk na bijna een week de auto storingsvrij terug maar het vertrouwen is eruit. Over de kosten zal ik maar niet verder uitweiden maar hou het erop dat ik er geen andere auto voor heb...

Eind maart de winterbanden weer door zomerbanden vervangen, winterbanden zijn me goed bevallen.

Vooralsnog geen grote storingen meer gehad, kan ook niet zou je denken, alles is immers vervangen.

In juni een paar keer gehad als ik m start dat het gele lampje van het motormanagement gaat knipperen, auto slaat direct af. Even sleutel eruit, opnieuw starten en geen probleem.
Met het warme weer van de afgelopen week viel me het op dat de airco in stand auto niet helemaal goed functioneert. Nu het weer wat koeler is gaat dat wel weer goed.

Sinds 2 weken een gasveer van de achterklep defect, nieuwe besteld, de eerste was te lang, de tweede te kort, nu de derde besteld en hopen dat het de goede is.

Al met al niet veel geluk met deze mooie wagen.

PLUSPUNT: Een week of 3 geleden eens een poosje kalm aan gereden. Ik rij zo'n 750 km per week en heb volgens de boordcomputer een gemiddeld verbruik van 5.0 liter op 100 km verbruikt! Bij het tanken ging er wel meer in dan verwacht getankt bij 760 km waar ik normaliter zo'n 680km op een tank haal, en da's toch ook best netjes. Na de grote reparatie is ie dus wel zuiniger geworden!

Ga mezelf wel afvragen hoe lang de auto het nog volhoudt, het vertrouwen is wel weer iets gestegen maar nog niet helemaal terug.

In september gaan we weer naar Italië, voor die tijd eerst maar weer een beurtje.

Wordt vervolgd.

Afscheid

De auto na veel problemen toch maar verkocht. Viel me allemaal niet mee wat er aan mankeerde. Ik wilde door naar de 3 ton maar als ik nu in de RDW database kijk staat ie er niet meer tussen...

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Opel Astra