Opel Astra Stationwagon 1.6i Fresh (1997)
Uitvoering | Astra Stationwagon 1.6i Fresh |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Een Astra 1.6 16V Fresh
Nu dit is handig, een Opel Astra Station.
Daar gaan we weer.. opel nr 5 de Kadett F
In de showroom bij mijn vader, daar stond hij een verschrikkelijk mooie blauwe Astra Station met airco, handig voor onze toenmalige 8 honden, kleintjes wel eens waar maar het zijn er wel 8!
Dan is airco ook wel heel erg fijn in de zomer, je mag niet alleen aan jezelf denken, alhoewel, rijden met een Astra was geen straf.
mijn vorige auto was een toyota Corolla Liftback 16. ook 16v en dan een automaat, ook een hele fijne auto, maar zonder airco, en de automaat lustte wel een slokje loodvrij, en aangezien er een verhuizing aan zat te komen, was de Astra meer dan welkom.
Ik kocht het met wieldoppen, en nee dat is echt geen gezicht, er kwamen dus ook 15" lichtmetalen patta's onder.
er zaten DE lampen onder, geen mistlampen maar verstralers, dat waren pas fijne lampen, een zee van licht.
(ik dacht dat het DE lampen waren, als iemand het weet, zeg het maar)
Er zat achter in de kofferbak een ventiel, waarmee je de auto straffer kan laten veren, handig met verhuizen.
In hoogte verstelbare bestuurdersstoel
Ski luik, ook handig voor de hondjes om tijdens de rit even naar de achterbank te laten lopen
In delen neerklapbare achterbank
Gekoeld dashboard kastje
Centrale deurvergrendeling, zonder afstandsbediening
ABS, zat ook op de Corolla trouwens
Trekhaak
Standaard radio cassette speler vervangen door een pioneer cd speler
Ja ik was in mijn nopjes.
Het rijden met de 100pk sterke motor was, je wist dat het ergens zat maar waar? neemt niet weg dat het lekker vlot was.
De wegligging was door de brede sloffen ook een stuk prettiger geworden, niet van zijn stuk te krijgen, en ja het was een bochtenridder, we presteerde het om van Amsterdam naar Lelystad in 20 minuten te doen, ja mag niet, maar was wel spannend.
Het verbruik met deze auto was over de 35.000km niet slecht 1 op 17 werd genoteerd.
De kofferbak kon met de achterbank naar beneden 1630liter kwijt, en dat zijn een hoop verhuisdozen kan ik zeggen, dit ding is ideaal.
In de 2 jaar werd een buiten de gewone onderhoud, niet meer vervangen dan de uitlaatdemper, en die maakte geen herrie, maar begon te sissen, net of er ergens iets vacuum werd getrokken, na een bezoek aan de plaatselijke kwikfit, lieten zij mij de uitlaatdemper zien, waar een gaatje in zat, behoorlijk irritant dat geluid, dus ja het is/was zeer betrouwbaar.
Oké als je de soms weigerende kachel aanjager van de kachel niet meerekent is het zeer betrouwbaar
En, ja als we toch bezig zijn, vond ik het geluid uit de achterste boxen ook niet je van het
Echter na 2 jaar in het bezit te zijn geweest van een in mijn ogen grote station, zagen we in Den Haag bij de Opel dealer in de kerkentuinen een Mazda 2 Première. uit 2004 staan.
De opel ging weg, en we gingen door met de Mazda 2, net even wat luxer en moderner dan de Astra, de ruimte hadden we niet meer nodig, alhoewel deze auto toch ook de nodige ruimte bood voor een gezin met 2 kinderen en 8 honden, past makkelijk.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee