Opel Astra Stationwagon 1.3 CDTi 90pk Essentia (2007)
Uitvoering | Astra Stationwagon 1.3 CDTi 90pk Essentia |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ik heb deze auto als leasewagen van mijn bedrijf. Iedereen rijdt daar met hetzelfde type wagen dus veel keuze had ik niet. In het begin stond ik een beetje sceptisch tegen over de Astra. Een 1.3 met 90 pk? Mijn twijfels zijn ondertussen, na 5000km, ook bevestigd.
Het motortje heeft echt te weinig koppel onderin. Soms naar het gevaarlijke toe.
Als je de weg wil oprijden moet je dit altijd doen vanuit zijn 1. Rustig aanbollen, kijken en doorrijden, is er in zijn 2 niet bij. Terug naar 1, moterje flink wat toeren geven en oprijden. Dit scenario in zijn 2, heeft al voor gevaarlijke situaties gezorgd daar hij onder de 2000 toeren echt niet vooruit wil.
Vlot met het verkeer mee vraagt ook heel wat toeren. Inhalen is soms gokken en hopen...
Een aanhanger is helemaal af te raden. Laadt hem tegen het maximum gewicht en gegarandeerd zijn uw koppelingsplaten na een stadrit gloeiend heet.
Dit toeren-rijden heeft ook zijn nadelen tov het verbuik. 7l/100km is nu niet direkt zuinig te noemen voor een 1.3.
Snelwegritten zijn dan wel weer heel zuinig. Met dank aan de 6-bak.
Ander negatief punt is het zéér gladde stuur. Het is mij al meermaals uit de handen geglipt. Met rare capriolen tot gevolg.
Jammer is ook dat er geen interval op de ruitenwisser zit. Het is ofwel automatisch, waarbij hij meestal irritant snel begint te wissen of de twee vaste standen.
Er zijn ook wel wat positieve zaken aan. Hij is ruim, vrij stil en comfortabel. Zeer goede stoelen, fijne radio. Zelfs een snelheid van 160km/u is vrij aangenaam.
De astra heeft zeker zijn kwaliteiten maar dan toch liefst met een koppelrijkere motor. De afspraak met de chip-tuner is dan ook al gemaakt.
UPDATE
Momenteel staan er 9000km op de teller.
Een tweetal weken geleden heb ik een POWERBOX geïnstalleerd. Eén gouden raad voor al de 1.3CDTI gebruikers: LATEN DOEN.
Je hebt een heel andere auto. Het vermogen stijgt naar 116pk, koppel is nu 257Nm. Maar het zijn niet de waardes die het em doen maar vooral de manier waarop hij oppakt. Waar je eerst meer als 2200 toeren moest draaien om dan in één keer al de 90 pk’s te verkrijgen, gaat alles nu vleel smeüiger. De motor pakt al vlot op vanaf een 1800tr en je moet ook niet als een dwaas doortrekken tot boven de 4000 om vlotjes vooruit te komen.
Verbruik is met ongeveer een 0.5l gedaald.
Eindelijk de motor die deze wagen verdient.
Update 16388km
Eerste onderhoud is achter de rug. En zoals verwacht geen enkel probleem.
Ze hebben wel de schakelaar van de cruis-control vervangen omdat deze soms niet reageerde.
Verbruik schommelt rond de 6 liter.
Niets
PRIVATE LEASE Opel Astra

Opel Astra 1.6 Temptation, Airco, Cruise control, Trekhaak, Automaat
- 2007

Opel Astra GTC 1.4 Edition - Airco I Sport velgen I Comfort pakket I Trekhaak I Dealer onderhouden
- 2006

Opel Astra 1.6 Temptation|IJSKOUD AIRCO|LAGE KM MET NAP|TOP ONDERHOUDEN