Opel Astra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk ecoFLEX Cosmo (2009)

Opel Astra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk ecoFLEX Cosmo (2009)
Opel Astra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk ecoFLEX Cosmo (2009)Opel Astra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk ecoFLEX Cosmo (2009)Opel Astra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk ecoFLEX Cosmo (2009)Opel Astra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk ecoFLEX Cosmo (2009)Opel Astra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk ecoFLEX Cosmo (2009)

UitvoeringAstra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk ecoFLEX Cosmo
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2021

Bijna 2 jaar in bezit.

Kort en krachtig, een goede auto.
3 jaar terug mijn e klasse onverwachts verkocht , er moest iets goedkopers terug komen, intern baan verandering en geen zin meer in dure onderhoudskosten. Paar verschillende autos gehad en toen viel het kwartje bij mij"koop een astra voor weinig met een isuzu motor voorin.
Juli 2021 zag ik hem te koop staan, onderhoud met dealer stempels in gevuld tot 318.000km km stand op dat moment bij aanschaf 322100
Proefrit gemaakt en de deal was rond, niet verwacht dat ik er nu precies 100.000km later er nog mee zou rijden.

Later vlak na aanschaf kwam ik er ook achter dat ik de ecoflex test auto heb waar ze proef mee hebben gereden in 2009 met toen 540km op de klok.

Kleine opsomming in die 100.000km

Zelf beurtje gegeven
Olie filter
Dieselfilter
Luchtfilter

......................................................................................
Bij 348.000km
01-01-2022
Auto had zich voor mij al goed bewezen dus werd het tijd voor kleine aanpassingen.
Eibach veren gemonteerd 45/35mm verlaging, gelijk ook de toplagers van de voorpoten vervangen. Rijd zeer fijn vind ik zelf.
Dakspoiler gemonteerd
Luchtfilter
Speedline velgen gemonteerd
bij 388.000km
15-11-2022
verse apk zonder punten, gelijk distribitieriem laten vernieuwen, en weekje later zelf roetfilter leeg gemept samen met de kat, en laten chippen na 150pk en roetfilter laten wegschrijven samen met de egr. Loopt als een tiet nu.

Algemeen verbruik sinds lege roetfilter is nu 4.6l en gemiddelde snelheid van 83km/u Ik rij alleen maar snelwegkms.

Bij 413.800
24-04-2023
19 inc velgen gemonteerd en de remklauwen rood gemaakt, controle remmen en zijn nog dik in orde.

Bij 419.037
03-06-2023
Grote beurt zelf weer gedaan.
Olie filter
Dieselfilter
K&N inlegfilter
Interieurfilter
Bij 420.500
Airco laten afvullen bleek de ventilator niet meer te werken bij inschakelen van airco.
Via autodoc voor 51,- nieuwe besteld en zelf gemonteerd en airco is weer ijskoud.

Inmiddels rij ik er nu precies 100.000km mee buiten normaal onderhoud geen onkosten aangehad, vandaar ook de 5 sterren van betrouwbaarheid. Fijne goedkope auto om mee te rijden. Hopelijk red ik de 500.000km zonder problemen.

Verkocht

Inmiddels ree ik er al 2 jaar mee en zat weer eens te kijken na iets leuks op internet... Oog was al tijdje gevallen op een bmw e61 touring, gewoon mooi model hoe langer ik er na keek hoe mooier het model werd.
Aantal punten wat ik dan wel wilde, geen zwart en geen zwart interieur en na tijdje af en toe neuzen vond ik er eentje, panoramadak, bruin leder, M pakket en een 35D motor met automaat , dat laatste was niet echt een eis maar goed. Toch eens voorzichting gaan kijken en rijden en ja dan ben je toch wel snel verkocht, auto gekocht met een olie lek en dat dan ook als eerste gefix en met de gedachte de opel doe ik wel schorsen zo gezegd zo gedaan. Wilde helemaal geen afscheid nemen, van mijn trouwe astraatje.
Astra geschorst en de de zelfde avond zie ik met stom toeval op facebook dat er iemand op zoek was na een astra H diesel wat betrouwbaar was, nou kort verhaal astra is verkocht aan die mensen.

Inmiddels rij ik al een week met de bmw en al 1500km weg getikt het is gewoon heerlijke auto, zal hier in de toekomst ook wel een review overschrijven, eerst nog een hoop kms mee gaan maken.

9,5

PRIVATE LEASE Opel Astra