Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo Sport (2011)
Uitvoering | Astra Sports Tourer 1.6 Turbo Sport |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
1e verslag Opel Astra Sportstourer 1.6 Turbo
Inmiddels rij ik sinds eind november met de Opel Sports tourer rond. De auto is voorzien van diverse opties zoals o.a. een afneembare trekhaak, lederen bekleding, navigatie enz.
Tot op heden bevalt de auto prima, de trekkracht is prima in orde en ook een eerste ritje met de caravan in ons eigen kikkerlandje gaf een goed gevoel. Het wachten is op de eerste bergritten met de caravan, waarover later meer. Een punt waar ik minder positief over ben is het toch wel redelijk forse gebruik, dit ligt vermoedelijk in belangrijke mate aan de rechtervoet in combinatie met veel korte afstanden rijden.
update 1 januari 2017
Al lang geleden dat ik hier een update op plaatste. De auto is nog steeds in mijn bezit en heeft inmiddels ruim 127000 km op de teller.
De auto bevalt nog steeds prima ondanks dat er een paar kleine probleempjes zijn geweest die iedere keer onder coulance zijn opgelost.
Problemen die de afgelopen jaren zijn opgetreden zijn o.a. een koelwaterlekkage door een scheurtje in het thermostaathuis, een defecte bobine unit waardoor de auto afgesleept diende te worden en meest recent een kleine lekkage aan de waterpomp die volledig onder garantie is vervangen.
Het dagelijks verbruik zit nog altijd rond de 1 op 10à11 afhankelijk van de gereden afstanden.
Afscheid van de Opel
Na vier en een half jaar en 129000 km heb ik de Opel ingeruild. De auto heeft me altijd goed bevallen en had prima rij eigenschappen maar vanwege het aantal kilometers wat ik rij vond ik het tijd voor verandering. Daar kwam bij dat de auto met deze kilometerstand nog een redelijke prijs opbracht bij inruil.
PRIVATE LEASE Opel Astra

Opel Astra 1.4 Turbo Edition CRUISE! AIRCO! TREKHAAK! APK t/m 16-03-2026!
- 2011

Opel Astra 1.4 Turbo Sport 120PK | Navigatie | Airco-Ecc | AGR- Stoelen | Cruise-Control | LM-Velgen | PDC ( Vestiging - Nieuwegein )
- 2011

Opel Astra Sports Tourer 1.4 Cosmo | 12 MAANDEN BOVAG GARANTIE |