Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTI 136pk Innovation (2016)

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTI 136pk Innovation (2016)

UitvoeringAstra Sports Tourer 1.6 CDTI 136pk Innovation
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2016

Na altijd vol belangstelling de gebruikersreviews van de nieuwe Opel Astra K te hebben gelezen, vond ik het tijd worden om zelf ook een stukje te schrijven.

Op het moment dat onze vorige auto ( peugeot 508 1.6 hdi ) de 150 000 km naderde zijn we eens rustig om ons heen gaan kijken wat onze volgende auto zou moeten worden.
In eerste instantie ging mijn interesse uit naar een jong gebruikte auto en heb daarbij gekeken naar oa de bmw 3 serie. de audi a4 en ook weer naar peugeot. Zowel de 308 als de 508. Gevoelsmatig vond ik het best lastig om een andere keus dan peugeot te maken, omdat we meerdere peugeots gereden heb en deze diesels ons altijd erg goed voldeden.

Als je naar jong gebruikte auto's gaat kijken komt ook vanzelf de vraag of je voor datzelfde geld niet nieuw kunt rijden. Dan ga je je daar eens op oriënteren. Zo kwamen wij bij opel terecht. Helemaal vreemd is het merk niet voor mij, want ben ooit begonnen met een kadett gsi en heb ook een kadett gt gereden.

Nadat ik de dealer mijn gedachten en plannen duidelijk gemaakt had, hebben we daar vrijblijvend een proefrit met een Astra sports tourer gemaakt.. Deze was in de 1.4 turbo innovation uitvoering. Deze proefrit was bijzonder geslaagd. De auto was veel ruimer dan we verwacht hadden ( de peugeot was erg ruim ) en alles voelde erg netjes aan.
Dit was het startpunt om eens goed over de nieuwe Sports Tourer na te denken. Na ook nog een proefrit in een 1.6 cdti met 136 pk ( hatchback ) gemaakt te hebben was de beslissing eigenlijk al genomen.

Het moest de Opel Astra Sports Tourer worden in de volgende uitvoering:

innovation
1.6 cdti 136 pk
navi 900 intellilink
innovation introductie pakket
schuif / kanteldak

Over de kleur lang nagedacht, maar nadat ik zowel verschillende filmpjes en foto's gezien had van een witte uitvoering, zijn we voor de witte kleur gegaan.
Bewust niet gekozen voor het led verlichting systeem, omdat ik dit een te dure optie vond.

De auto is op 4-5-2016 besteld en tot onze verrassing 24-06-2016 geleverd!
Dit ging dus ontzettend snel.
Volgens de dealer is de kans groot dat deze auto al in de bestelling zat als voorraad auto voor een dealer en dat wij daar nu dus van profiteren.
Nadat we vorige week Vrijdag werden gebeld dat de auto was aangekomen, zijn we natuurlijk gelijk gaan kijken.
Hoewel ik nog wel een beetje zenuwachtig was voor wat de kleur betreft kan ik zeggen dat ik hartstikke blij ben met de witte kleur. In combinatie met de donkere ramen en de bi color velgen voeldoet het precies aan mijn verwachtingen.

De eerste indrukken zijn positief. Heerlijke diesel en een keurige nette afgewerkte auto. Wel wat meer bandenruis dan in de peugeot, maar dat zal ook te maken hebben met de overgang van 17 naar 18 inch en het feit dat dit een station is en de peugeot een sedan.

Op het moment dat er wat meer kilometers gemaakt zijn, zal ik een wat uitgebreidere review plaatsen. Daarom eerst alle waarderingen op 4 sterren gezet, dit kan altijd nog aangepast worden.

11-07-2016

Even een kleine update!

Er is ondertussen 1500 km met de astra gereden en dit naar volle tevredenheid.
Hoewel ik me heb laten vertellen dat het inrijden van een nieuwe auto tegenwoordig niet meer echt nodig is, doe ik het toch nog rustig aan. De 1.6 cdti is een heerlijk rustige motor, die wel even aanwezig is op het moment dat je hem even door laat trekken. Eenmaal op snelheid hoor je de motor nauwelijks. Het enige wat ik hoor zijn de rolgeluiden van de banden, maar dit begint ook te wennen.
Vergeleken bij de peugeot die ik hiervoor reed, pakt hij redelijk vroeg op en versnellen vanuit de zesde versnelling is geen enkel probleem.

Af en toe hoor ik bij het passeren van een drempel een geluidje rechts achterin. Niet echt storend, maar het is er zo nu en dan. Heb er door een monteur naar laten luisteren en deze heeft hem ook waargenomen. Na de vakantie zal daar wat uitgebreider naar gekeken worden.
Ik heb wat dat betreft wel even geduld, want storend is het niet, maar ik ben wat dat betreft wel precies en wil toch graag dat er even naar gekeken wordt.

Waar ik nog steeds een blij gevoel van krijg is de ruimte die deze astra aan boord heeft. Zoals al eerder aangegeven kom ik toch uit een redelijk grote auto, maar gevoelsmatig doet de astra daar absoluut niet voor onder, terwijl hij toch vooral wat smaller is. Ik ben 1.88 lang en hoef geen concessies te doen voor wat betreft de stand van de stoel! Ruimte zat.

Wat verder opvalt is het bochtengedrag. Dit is een auto die lekker vast in de bocht ligt, iets wat zeker bijdraagt aan het rijplezier.

PRIVATE LEASE Opel Astra