Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTI 110pk Innovation (2017)

Opel Astra Sports Tourer
Opel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel Astra Sports TourerOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra

UitvoeringAstra Sports Tourer 1.6 CDTI 110pk Innovation
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017

Eerste maand

In principe erg tevreden over de auto.

Aandachtspunten:
1. Botswaarschuwing en automatisch remmen; het is onduidelijk hoe het werkt, het lijkt alleen constructief te werken wanneer er op cruise control wordt gereden. Staat cruise control niet aan dan lukt het me niet om het systeem te laten activeren wanneer ik bewust zonder remmen een voorganger nader. Wel gaat de waarschuwingslampjes en piepjes iedere 500 km een keertje volledig onverwachts aan.
2. Parkeer sensoren zijn veel te scherp, door een parkeer garage rijden zorgt voor een continue gepiep. Zelfs bij het op en af rijden van een hellende weg gaan de parkeersensoren aan.
3. Apple Carplay en Android Auto is een van de features waar ik hoge verwachtingen van heb. Ik heb beide 2 weken geprobeerd, Android Auto werkt iets beter als Apple Carplay. Echter beide system zijn niet vloeiend, haperen regelmatig, zijn niet intuitief en leveren regelmatig frustaties op.

Voor de rest prima auto, ook de 110pk diesel is ruim voldoende, 0-100 tijd is op papier vrij hoog, maar in de praktijk is de auto vlot zat voor het Nederlandse verkeer.

Verbruik geeft hij sinds het begin 5.9 / 100(Diesel), niet echt superzuinig maar ik rijd er flink mee door. Mijn vorige Insignia deed 9.1 / 100(Benzine), dus dit is een sterke vooruitgang.

Als laatste de IntelliLux LED Matrix lampen, ik rijd iedere dag door buitengebied zonder straatverlichting en met deze verlichting gaat dit echt moeiteloos. De hoeveelheid licht die hieruit komt is niet te geloven en het automatisch dimmen bij tegenliggers werkt perfect(in tegenstelling tot het automatisch grootlicht op de Insignia). Deze optie is zeker weten een aanrader welke voor veel extra veiligheid zorgt in donkere omstandigheden.

PRIVATE LEASE Opel Astra