Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTI 136pk Business (2016) #2
Uitvoering | Astra Sports Tourer 1.6 CDTI 136pk Business |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Prima auto
In 2016 nieuw gekregen als auto van de zaak. Hiervoor Franse auto’s gereden, Renault en Citroën.
Deze auto vond ik mooi, beetje apart, als sports tourer met die Chrome strip aan de achterzijde.
De keuze voor de 136 pk diesel was snel gemaakt. Fijne caravantrekker, mooie automaat, beter dan die van Renault, super agr-stoelen, keurig infotainment.
Verbruik varieert wat, tussen 1 : 17 en 1:20, dat laatste bij veel snelwegkilometers. Met caravan kom je meer op 1:12 terecht.
Probleemloze auto ook, alleen de distributieketting moest bij 150.000 vervangen worden, dat was een forse kostenpost van meer dan € 3.000.
Interieur slijt veel minder dan bij Franse auto’s, alleen de vloermat is niet groot genoeg, bij mijn rechter hiel zit nu een beschadiging door het vele heen en weer gaan opmaken plek.
Behalve dat dus geen storingen. Ben met mijn 2e set banden bezig, dus die slijten ook nauwelijks.
Nog steeds tevreden
Vorig jaar met de auto een onder meer een grote tour van ruim 8000 km door Frankrijk en Spanje gemaakt. In het najaar een iets kleinere door Duitsland en Tsjechië. Met caravan berg op en berg af, met hagelbuien, en temperaturen tot 35°C. Auto houdt zich uitstekend. Wel bleken de remschijven nu aan hun tweede vervanging toe te zijn. Olieverbruik is minimaal, halve liter op 10.000 km. Dus we gaan op naar de 300.000!
PRIVATE LEASE Opel Astra

Opel Astra Sports Tourer 1.0 105pk Business Executive H5 | Innovation+ | Navi | Clima | Trekhaak
- 2018

Opel Astra Sports Tourer 1.0 Turbo 120 Jaar Edition/ lage km/ zeer mooi!
- 2019

Opel Astra Sports Tourer 1.4 Innovation | Trekhaak | Apple Carplay | Achteruitrijcamera | Cruise Control | Navigatie | Dodehoek Detectie | DAB | LMV
- 2018