Opel Astra Sports Tourer 1.4 Turbo Innovation (2017) #3
Uitvoering | Astra Sports Tourer 1.4 Turbo Innovation |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Betrouwbaar en Pittig
Na jaren een Toyota Verso te hebben gereden op zoek naar wat anders, niet omdat de Verso op was. Integendeel starten en lopen echter je wil wel eens weer wat anders. Zoektocht op internet leverde eerst niets op ivm bepaalde wensen andere auto maar was er wel uit dat het een Opel Astra Station moest worden en dan wel het nieuwe model vanaf 2016.
Wensenlijst / 1.4 of 1.6 motor, Elektrische Achterklep, Trekhaak en AGR stoelen en het liefst in de kleur Blauw.
Bij toeval bezoekje aan Opel dealer Havik in Groningen. Daar stond achter het hek een dag eerder ingeleverde Astra Station die precies aan onze wensen voldoet. Verkoper aangesproken, proefrit gemaakt en dezelfde middag nog gekocht!
Afgesproken om 4x All Season er onder te monteren.
Week later auto opgehaald,stond blinkend te wachten in de Showroom op de nieuwe eigenaar.
Inmiddels 1,5 jaar verder, we hadden een jaar garantie en ja hoor 2 week na de garantie Display autoradio/Navigatiesysteem defect! Alleen maar flikkeren wat het beeld doet.
Dealer Groningen wil het wel reparen kosten € 1100,-...Dat gaan we niet doen en Opel Nederland wil niks weten van Coulance. Belagelijk..
Via mail geklaagd en door het door"zeuren" uiteindelijk tot een overeenkomst dat het gerepareerd werd door een Specialistisch bedrijf uit Apeldoorn. Kosten € 250,-... tijd verder en systeem werkt nog steeds perfect.
Inmiddels 30000 km gereden in binnen en buitenland. In Duitsland zit je in no time op de topsnelheid van 215 km per uur!
Gemiddeld verbruik 1 op 16 (Top)
Grote Beurt gehad bij Subdealer icm 1e APK, alleen achterversleten Remblokjes voor de rest niks.
Enige nadeel ondervindt ik van de parkeersensoren, die reageren veel te snel en geluid is veel te hard.
Voor de rest goede betrouwbare auto voor nog jaren plezier. Wat mij verder nog opvalt is de snelle afschrijving vd Opel in vergelijking met de Toyota....
Inmiddels weer een aantal kilometers verder en probleemloos!
Totaal geen mankementen. Starten en lopen en zeer tevreden over het brandstofverbruik, vooral in deze dure tijd. Alleen, voor mij als eigenaar natuurlijk niet, dat de garage mij nooit ziet.
APK pas in 2023.
Zou deze auto en vooral de 1.4 motor zeker aanraden als occasion. Zoals je kan zien op het internet worden de prijzen steeds interessanter voor de Astra sport tourer 2017. Veel auto en luxe!
Op deze manier blijft deze auto nog jaren in bezit bij ons!
PRIVATE LEASE Opel Astra

Opel Astra 1.0 Innovation Clima|LMV|Apple CarPlay|PDC
- 2016

Opel Astra 1.6T 200pk Innovation Automaat | Climate Control | Navigatie | 18" Lm velgen | Trekhaak (1700kg) | AGR stoelen | Apple/Android |
- 2019

Opel Astra 1.4 Turbo Innovation | Leder | Stoel & stuurverwarming | Trekhaak | Matrix LED | Carplay | Navigatie | Keyless | Camera | Achterbankverwarming | Climate control | Comfortstoelen | Cruise control
- 2016