Opel Astra GTC 1.8 Cosmo (2007)

Opel Astra GTC 1.8 Cosmo (2007)

UitvoeringAstra GTC 1.8 Cosmo
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

na drie jaren

We kochten voor de eerste keer een gloednieuwe auto. Omdat de Astra GTC er qua uitstraling en grote in mijn ogen mooier was dat de "toenmalige" Vectra, hebben wij voor de GTC gekozen. Kleine kinderen hebben we niet meer en we gebruiken de auto vooral met zijn tweeën.
Beide houden we van een sportieve auto, die wat "power" heeft.
Na diverse proefritten in het westen van het land (GTC was er weinig in Friesland) zijn we hierop uitgekomen.

I.v.m. rugproblemen kon ik niet in de Ricaro-stoelen van de echte OPC zitten en hebben we dus gekozen voor een uitvoering met veel extra's. Deze uitvoering heb ik zelf samengesteld via de opel-site.
* comfortpakket - beide stoelen uitgebreid instelbaar;
* sportchassis en 18"LMV;
* OPC-pakket (voor- en achterspoiler,zijskirts etc.)
* dubbele sportuitlaat (een auto moet je horen, zegt mijn man altijd).
* een 1800 motor om iets meer vermogen te hebben tijdens de vakanties. (1600 van de Vectra was te weinig in de heuvels)

De eerste week eindigde in een aanrijding tijdens het achteruitrijden bij een winkel. De hoofdsteunen achterin beperkte het zicht enorm (GTC heeft al een klein achterruitje) en mijn man was de Vectra gewend. Mopperen dus en hoofdsteunen eruit gehaald.
De GTC is stukken kleiner dan een Vectra. Dit was wennen. Met boodschappen doen moeten we de achterbank gebruiken. Achterin zitten is comfortabeler dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Mijn volwassen kinderen hebben 1300 km achterin gezeten en waren dik tevreden. Beenruimte is er voldoende.

Persoonlijk was ik al snel tevreden over de prestaties. Ik reed er ook het meeste in. Mijn man heeft de auto pas echt leren waarderen toen hij met slecht weer naar Utrecht moest voor een cursus. Als een blok op de weg, ook met veel wind en regen.

Benzineverbruik is wel hoog, vooral bij het gebruik van de airco rijdt de auto gemiddeld 1 op 10. Nu houden wij ook van pittig optrekken en doorrijden en dat zie je terug in het verbruik.

Al met al zijn wij naar 3 jaren zeer tevreden. We hebben de GTC leren kennen als een betrouwbare, comfortabele auto. Niet voor een gezin dan is hij te klein ivm de kofferruimte, maar met zijn tweeën is het een prima en sportieve auto.

We kijken halsreikend uit naar de nieuwe Astra GTC en zullen deze waarschijnlijk eind 2011 aanschaffen.

PRIVATE LEASE Opel Astra