Opel Astra Coupé 1.8i-16V (2001)
| Uitvoering | Astra Coupé 1.8i-16V |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2001 |
| KM-stand laatst | 0 km |
De reden waarom ik deze auto kocht : de lijn! Een prachtige auto. De prijs viel heel goed mee voor de uitrusting die je kreeg; enkele opties erbij en dit was de auto van mijn dromen. Ik koos voor de 1800cc motor van 125pk waar ik tot op heden nog geen spijt van heb; heel soepele en krachtige motor die bovendien verbazend zuinig met benzine omspringt. De wegligging is perfect voor mijn matig sportieve rijstijl en zelfs boven de 200 per uur gaat hij onverstoorbaar door. Dus qua uiterlijk en rijeigenschappen geen enkele negatieve opmerking. Maar niets is perfect en dat merk je bij de coupé aan de assemblagekwaliteit. De Italianen zijn blijkbaar niet gewend een Duitser in elkaar te knutselen en dat resulteert in piepjes en kraakjes allerhande. Snel irritant, maar ja, als ik dan terugdenk aan mijn kadett van 17 jaar oud dan komt de glimlach al gauw terug op het gezicht. Wat is dit toch een sublieme sportbak.
Na 200 km ging één van de elektrische ruiten niet meer omhoog, hetgeen een fabricagefout was. Dit werd met een glimlach hersteld en sindsdien geen enkel probleem meer voorgehad. Just drive and enjoy !