Opel Astra 2.0i-16V OPC (2000)
Uitvoering | Astra 2.0i-16V OPC |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Na een zeer betrouwbare Astra GSi gehad te hebben ben ik overgegaan tot de aanschaf van een unieke Astra OPC daar er maar 3000 van gemaakt zijn, waarvan er ca. 175 in Nederland rondrijden.
De auto bevalt mij zeer goed daar deze tot nog toe weer zeer betrouwbaar blijkt te zijn. Over voldoende vermogen valt met 160pk niet te klagen en vanaf 4000 toeren gaat de auto er behoorlijk vandoor. Hij is daarbij sportief hard, een klein beetje comfort is er wel, en blijft goed in de bocht `plakken´. De auto heeft veel extra´s aan boord wat hem luxe maakt. Bijvoorbeeld airco, traction control, elektrische en verwarmde M3 spiegels, radiobediening op het stuur. Remmen gaat misselijkmakend hard.
Vanwege de exclusiviteit is het wel een liefhebbersauto, want vrij duur in onderhoud en gebruik.
Wat ik mis is de hoogteverstelling op de bestuurdersstoel. Voor de rest heb ik er een prima, heel complete en zeer snelle auto aan.
Pluspunt verdiend ook nog de aanwezige Radio-CD speler die samen met de Bose boxen voor een verrassend goed geluid zorgt.
Geen. Ondanks dat hij snel is wordt er normaal met de auto omgegaan en dat loont.