Opel Astra 1.7 D GL (1994)
Uitvoering | Astra 1.7 D GL |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Omdat ik lang afstanden ging rijden (220km per dag)én omdat mijn vorige auto was overleden was ik toe aan iets anders. Ik kocht deze oude astra bij een russische autoverkoper in IJmuiden. De auto had op stuurbekrachtiging na geen enkele optie.
De auto rijdt over het algemeen goed, stuurt lekker,lekkere stoelen,soepele vering (zeker voor een duitse auto), pedalen gaan soepel, ruim overzicht en genoeg ruimte voor- en achterin. Een groot nadeel is deze Isuzu 1.7 diesel motor. Hij ging niet harder dan 140km/u en had 18 sec. nodig om naar de 100 te komen. Hiervoor had ik een 205 gti, ik was wel sneller gewend. De auto ziet er niet mooi uit, maar waar het mij om ging was het brandstofverbruik. En die was prima, 1 op 16 haalde ik.
Een nadeel was dat die auto lelijk was, en dat ze snel roesten bij de achter spatborden.
Er ging nooit iets stuk. ik heb er 80.000km in één jaar mee gereden, alleen de remschijfjes waren op een gegeven moment aan de beurt. Dit had ik nooit gedacht.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties1
- Comfort4
- Kosten4
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Opel Astra

Erik van Dijk 'ontpauperde' Opel Astra GSi en heeft nu een prachtexemplaar