Opel Astra 1.7 CDTi 80pk Cosmo (2005)
| Uitvoering | Astra 1.7 CDTi 80pk Cosmo |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2005 |
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand laatst | 98.000 km |
Niet voor mij.....
Ik heb niet zo heel lang in deze Opel gereden, maar wellicht toch leuk mijn korte ervaring te delen.
Eerlijk gezegd ben ik niet zo'n Opel rijder. Nu is het dan ook makkelijk deze review vanuit een gekleurd perspectief te schrijven. Dat probeer ik zo veel als mogelijk te voorkomen en objectief te beoordelen.
Eerste indruk:
Exterieur:
Prima auto voor een gezin. Het uiterlijk van deze auto vind ik gewoontjes, alledaags. Zeer zeker niet lelijk, maar verre van wat ik mooi vind. De door mij gereden versie had geen velgen en ook geen andere noemenswaardige details aan de buitenzijde.
Interieur:
Kaal. Dit heeft deels te maken met de door mij gereden versie, maar hetgeen aanwezig was kwam karig over. In mijn beleving weinig oog voor detail. Zoals als wijnproevers de smaak van wijn omschrijven, deed het interieur mij wanen in een grote productiehal alwaar in grote getale en enorme snelheid massaproductie plaatsvindt. Het volstaat, maar het harde kunststof heeft simpelweg geen charme.
Op de weg:
Zoals ik al zei: een gezinsauto. Wanneer de drang tot sportiviteit overboord wordt gezet, ik er een aantal kinderen bij denk en op weg zou zijn naar Spanje dan is het best een prima bak. Ligt stevig op de weg, stuurt op zich aardig, maar de 1.7CDTi met 80pk maakt em wel erg traag. Nadeel tijdens het rijden vind ik het te dikke en te harde (kunststof) stuur. Dit ligt gewoon niet lekker in de hand. Prima tourer, maar niet te hard door de bocht.
Prijs kwaliteit:
Het door mij gereden model kost toch zo'n € 25.000,-. Dat vind ik em persoonlijk niet waard. Niet alleen omdat ik, zoals gezegd, geen Opel rijder in hart noch nieren ben maar ook omdat ik zowel de rijeigenschappen als de afwerking onder de maat vind.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee