Opel Astra 1.6i Pearl (2000)

Opel Astra
Opel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra - interieurOpel Astra - interieur

UitvoeringAstra 1.6i Pearl
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000

Opel is een merk met een goede restwaarde en dat was ook te merken in de leaseprijs. Voor slechts 20 gulden boven de toenmalige leasevergoeding reed ik een comfortabele auto met airco, electrisch bediende ramen en schuifdak.
Van de auto’s destijds was het een van de weinige waar ik als 2 meter lang persoon lekker in zat. Dit omdat de middenconsole van beschaafd formaat is, de stoel lekker diep naar beneden kon en het stuur in hoogte en diepte verstelbaar is.

Het schuifdak is trouwens een luxe die ik iedereen kan aanraden, je hebt een hoop extra licht en makkelijk frisse lucht zonder al te veel windgeruis. Bij echt mooi zomerweer zet je ´m helemaal open en je waant jezelf in een cabrio.

De standaard radio voorbereiding geeft echt een prima geluid zelfs met een goedkope Grundig radio. Allen de bassfreaks zullen er niet tevreden mee zijn.

Helaas is de auto ook voorzien van een LPG tank op de plaats van het reservewiel. Deze tank brengt het karige vermogen nog een stuk verder naar beneden, gek genoeg zelfs als je op benzine rijdt en zorgt ervoor dat je je dealer heel regelmatig ziet. En da’s toch jammer want op zich rijdt de Astra lekker. De auto ligt stabiel op de weg en geeft ruim van te voren aan als er iets mis dreigt te gaan.
Bagage ruimte is door de LPG tank stukken minder. De laadvloer is zo’n 15 centimeter hoger komen te liggen en daar moet het reservewiel nog bij.

Voorin mist de Astra een fatsoenlijke bekerhouder.

Opeldealers hebben ’t te makkelijk en dat merk je bij de aanschaf (als er even getwijfeld wordt over de kleur wordt de verkoper meteen ongedurig) en bij het onderhoudt (elke keer weer vertellen dat je vervangend vervoer nodig hebt, elke keer weer met de leasemaatschappij naam ipv je eigen naam aangesproken worden).

Dieptepunt was toe ik langs de kant van de weg stond met een klapband omdat er bij de gereedsschapset geen moersleutel was meegeleverd. Toen ik uiteindelijk met de kappote band bij de dealer m’n verhaal deed kon er geen excuus van af. Ik kon zelfs in m’n nette pak met het wiel gaan slepen. Zoiets kan je heel goed oplossen met een excuus en een betere leenauto bij de volgende beurt. Helaas, excuses zijn blijkbaar niet leverbaar en de volgende leenauto was een Corsa.

Ik kijk nu al uit naar het einde van de lease.

LPG installatie niet goed bedraad, werkte niet(1.200km)
LPG afstelling leek nergens naar (8.000km, 27.000km)
3 koplampen in een maand defect (34.000km), vaag electraprobleem
Luchtregelingsknop afgebroken (37.000km)
Defecte kachelkraan (66.000km)
Remsysteem laten ontluchten (66.000km)
Koppakking vervangen (68.000km)
Defecte kachelkraan, 2e in een jaar!(83.000km)
Temperatuursensor LPG installatie defect (97.000km)
Vlotter LPG tank defect (106.000km)

Ook piepen en kraken de stoelen nu aan alle kanten en zitten ze nu echt niet meer zo lekker als bij aanschaf.

4,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Opel Astra