Opel Astra 1.6i-16V Sport Edition II (2002)

Opel Astra
Opel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra - interieurOpel Astra - interieur

UitvoeringAstra 1.6i-16V Sport Edition II
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2014

Aanschaf Astra

De aanschaf van een auto werd noodzakelijk door een verhuizing (samenwonen) naar Leiden, terwijl ik in Alkmaar werk. Helaas zit er voor mij geen lease-auto in.

Samenwonen, verhuizen, inrichten (met een vriendin met dure smaak): het budget hield dus niet over. Gelukkig is mijn zwager autodealer en had hij net deze Astra binnengekregen. Net zo rood als op de foto, een 1.6 16v Sport. Helemaal compleet, weinig kilometers, dus rationeel een goede keus. Emotioneel een lastiger beslissing (een rode Opel!), maar voor een heel goede prijs toch de beste keuze.

Nu ik gewend ben aan mijn beslissing, gistermiddag de auto opgehaald, met nieuwe APK en nieuwe achterbanden: ze waren gecupt dus het klonk alsof je in een helikopter zat. De auto is helemaal volgehangen: alles elektrisch, cruisecontrol, airco en heel nette velgen.

De auto is flink stug, dat merk je vooral op klinkers. Absoluut niet hinderlijk voor mij, maar wel iets om rekening mee te houden. Waarschijnlijk ligt dit aan de 16" velgen. Verder rijdt het gewoon prima, heel makkelijk maar niets spannends. De koppeling komt wel vrij hoog op en het rempedaal is heel 'hard', vooral dat laatste ligt -denk ik- aan mijn specifieke auto.

Voor nu in het kort: heel erg Opel Astra. Het rijdt, alles doet het prima, maar je moet geen verwachtingen krijgen van de uitvoering 'Sport'. Een uitrustingsniveau dat erg compleet is voor een auto van deze leeftijd. De Astra komt prima mee met het verkeer, gaat door de bocht zoals je wilt. Nog geen onderstuur gevoeld, dus dat doet het beestje prima.

Ik ga er 130km per dag mee rijden (Leiden-Alkmaar), dus ik ga zeker snel verder schrijven! Overigens houd ik mijn verbruik ook bij in de verbruiksmonitor.

de eerste 20.000 zitten erop!

Sinds 1 januari elke werkdag forensen tussen Leiderdorp en Alkmaar, dan gaan 20.000kms snel. Vandaag aangetikt. Mijn bevindingen:

Behalve de kleur en het feit dat het m.i. de sufste auto ooit is om te zien, erg tevreden met de Astra! Ik rijd extreem zuinig (zie verbruiksmonitor), wat komt doordat ik in 3 minuten van huis op de snelweg zit, en in Alkmaar alleen de ring nog over hoef. Als ik dan eens een ritje binnen de stad maak zie ik het vebruik omhoog schieten.

Overigens is het niet zo dat ik 100 rij op de rechterbaan. Altijd de maximumsnelheid + een beetje (op de teller) en dan de CC aan. Uiteraard wel zoveel mogelijk op de rechterbaan - dat zouden meer mensen moeten doen.

Het onderstel is hard, maar daarmee wel een erg goed onderstel. Geschikt voor het mooiere gooi- en smijtwerk zoals grote rotondes. De AC is ijskoud, de incidentele keer dat ik 'm gebruik.

Zondag vertrek ik voor werk 6 weken naar Frankrijk met een leaseauto. Mijn vriendin komt dan nog wel mijn kant op met de Astra: na de zomer tijd om óf de DB-riem te vervangen, of toch uit te kijken naar een diesel. Met de kilomters die ik maak toch wel een stuk voordeliger, er gaan nu wekelijks ruim €70 in de Astra, hoe zuinig je ook rijdt.

Dus tóch een fijne auto, ik was te negatief! Maar ik hou nog niet van h'm, en dat zal ook nooit gaan gebeuren.

Astra ingeruild

De Astra is weg! Na een poosje kwam ik er wel achter dat, zoals iemand in de reacties terecht opmerkte, een diesel wel een stuk verstandiger was met mijn kilometers...

Mijn vriendin, die een Kalos had, is dicht bij huis gaan werken dus alle reden om ook van 2 naar 1 auto te gaan. Afgelopen vrijdag hebben we de Kalos en de Astra ingeruild voor een Focus diesel van 2008 - een station, met het oog op de toekomst.

Precies een jaar in de Astra gereden dus. Tevreden? Prima. Ga ik 'm missen? Nee, ik heb nooit van de auto 'gehouden', hij maakt veel te veel herrie op de snelweg bij 120km/h en er is niets spannends aan. Ik heb 'm wel mooi zuinig kunnen rijden (zie verbruiksmonitor) en hij heeft me niet in de steek gelaten. Hij gaat vast de volgende eigenaar nog erg gelukkig maken!

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Opel Astra