AutoWeek.nl heeft je steun nodig
We zien dat je een adblocker gebruikt. Dat vinden we jammer, want alleen dankzij advertenties kunnen we autoweek.nl gratis toegankelijk houden. We willen je vragen voor autoweek.nl een uitzondering te maken. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het

Opel Ascona 1.8i GT (1985)

autoreview

Opel Ascona 1.8i GT (1985)

Signalement

UitvoeringAscona 1.8i GT
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1985
Jaar van aanschaf1985
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de huisregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Autoreview met 0 km ervaring

Enkele dagen geleden kwam ik een foto tegen van mijn vaders auto in 1985.
Ik vond het wel leuk om er iets over te schrijven want het is de familiale auto die me het meeste is bijgebleven.

Hij kocht de auto toen ik 10 jaar was en gaf/ruilde/verkocht hem aan zijn neef rond 1992.
Ik was 17jaar in 1992. Net te jong om er mijn rijbewijs mee te halen. Was met moeders Ford Escortje 1.3
Ik heb 10.000den km's meegereden op de achterbank of naast de bestuurder. (vader/moeder)

Het was in mijn ogen een snelle auto. Vader reed er snel mee. 160kmh op de autostrade was normaal.
De boetes kwamen regelmatig binnen, maar dat zou anno 2019 nu wel veel vaker gebeuren.

Hij was er wel fier op. de sportieve lijnen, de brede banden (in die tijd) en de goede prestaties.

Voor mijn broer, zus en mezelf op de achterbank was er voldoende ruimte. Maar na 2h kibbelden we dat zien en horen verging. de nodige strenge hand en dreigementen waren nodig om ons stil te houden :-) :-).

In het begin was het onze enige wagen en het lukte net om alle bagage in de koffer en aan onze voeten te proppen om op vakantie naar zuid-Frankrijk te vertrekken. (in 1 trek 1100km aan een hoog gemiddelde)
Airco was er niet. In de beruchte tunnel van Lyon op de autoroute du soleil zaten we te puffen van de hitte en te vergaan van de smog. Maar we leefden nog in de wereld waar veel gerookt werd.
Het was gewoon andere vuiligheid die we inademden.

De auto werd niet ontzien. Altijd hard rijden en gezwind optrekken. Nooit heeft de motor van 0 km tot 140.000km enig probleem gehad .
Het was een sterke auto.
De top was rond de 200kmh teller.

Met een zweem van nostalgie vind ik het een mooie auto en met vele herinneringen.

Nog een laatste vraagje voor de ascona liefhebbers :
Mijn vader had dus een hatchback 1.8.
Ik was een autoliefhebber toen als jong knaap en heb zeer zelden een hatchback ascona gezien zoals de onze en nooit een 1.8 motor. Wel heel zelden een 1.6 (of 2.0) en of een sedan.

Was dit een zeer beperkte reeks of een fiscaal minder interessante auto?
Dit model lijkt zeldzamer dan ze eruitziet of is dit niet waar?

8,5
  • Betrouwbaarheid
  • Prestaties
  • Comfort
  • Kosten
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (9)

Reageren
Sub-reacties inklappen
Suzi
Suzi
  • 0
Je had de sedan en de hatchback, de eerste zag je, tenminste in Nederland, veel vaker. Ik weet nog goed dat er ook wel hatchbacks reden. Ik vond ze een stuk mooier dan de sedan. Zelf heb ik nog rijles gehad in een sedan 1.6. Toen ook best een pittige wagen. Als je de gegevens erbij pakt vallen de prestaties nu best wel tegen. Je had bij de benzine uitvoeringen een 1.3, 1.6 en 1.8. 75, 90 en 115 pk. 0-100 15,0 12,5 en 10,5 s. Top 160, 170 en 187. De 1.6 diesel met 54 pk was tergend langzaam. Een 2.0 was er niet omdat die motor alleen geschikt was voor achterwielaandrijving en dus niet paste in de eerste voorwielaangedreven Ascona.
RX Men 8
RX Men 8
  • 0
Wat leuk, ik heb rijles gehad bij Slagman in Lochem in zo n Ascona 1.6 sedan, en die liep op lpg. Misschien lag het aan de lpg want ik herinner me dat de motor nog lomer was dan die in de 54pk golf diesel van mijn ouders.
ModaalVervoer
ModaalVervoer
  • 0
Vroeger wel eens in meegereden met de vader van een vriendje, volgens mij een hatchback 1.6S, vond het toen wel een mooie auto. Er is best nog aan te komen, maar dat zijn dan meestal de sedans.
M Secret
M Secret
  • 0
Heb ook een klein jaartje een sedan gehad. Volgens mij was dit een 1.6 S en die vond ik toen ook behoorlijk snel. De auto heb ik weg gedaan omdat het bij verre de allerzwaarste sturende auto was die ik ooit heb gehad. Toen de tijd hebben diverse autobedrijven hier geen oplossing voor kunnen vinden. Verder was hij in een toen al superlelijke en opvallende gouden kleur.
civic2
civic2
  • 0
ik had een kadett 1.8s GT uit 88 met pierburg carburateur, die motor, met ca 85 pk is volgens mij ook geleverd in de ascona.
De motoren van die tijd hadden nog wel een behoorlijk koppel onderin, zweten ook ook behoorlijk olie, bij de 1.8 ook bij de keerring naar de verdeelkap die nog wel eens vettig was aan de binnenkant. (duur ding trouwens als je die vervangen moest)
zwaar sturen is herkenbaar, niet alleen door de brede banden, maar vanwege het zware blok had de kadett 1.8 de voorwielophanging van de diesel
civic2
civic2
  • 0
mijn vader had een ascona 1.6s sedan op lpg, dat was echt een draak van een auto met zeer slechte stoelen. Dat was het grote voordeel van de sport of gt uitvoering, de veel betere stoelen. (recaro)
Korff
Korff
  • 0
Mijn vader had van 1982 tot 1988 een 1.6S. Slechte auto: motorische problemen, slecht starten en al snel roest.