Opel Agila 1.0 Edition (2011)

Opel Agila
Opel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel AgilaOpel Agila

UitvoeringAgila 1.0 Edition
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

een nieuwe Agila

In 2010 hebben we voor het eerst een Opel Agila gekocht. Het was een 1.2 edition met een style pakket, wat hem erg netje en mooi maakte.

De ruimte in de Agila is echt goed te noemen, met name door de hoge zit is er veel ruimte op de achterbank en kunnen volwassenen er prima vertoeven.

Als voorbeeld: mijn vrij forse broer zat er 'als een koning in Frankrijk'... of hoe ze dat ook noemen.

Omdat we de 'tik' kregen om voordeliger (= belastingvrij) te gaan rijden, nu het nog mogelijk was, hebben we ook de Agila ingewisseld voor een belastingvrije variant.

Dit betekende een 1.0 edition, zelfde opties, zelfde kleur. Dus de niet oplettende medemens wist niet dat we een nieuwe hadden haha. Hoeft ook niet, want we hoeven het niet aan de grote klok te hangen.

Wat de rijervaring betreft merk je bijna het verschil niet met de 1.2. Mijn vrouw (niet al te groot) is er helemaal gelukkig mee en de hoge zit is voor haar extra prettig.

Mijn vrouw noemt als minpuntje het (soms) hakerig schakelen. Met name het in z'n achteruitzetten gaat niet altijd soepel.

De ruimte in de kofferbak is, voor een kleine auto, ook erg goed te noemen. Ook de 'dubbele bodem' geeft nog extra ruimte.

Onlangs een weekendje naar Parijs geweest met de Agila en ook het comfort is prima op langere afstanden (maar dat wisten we al van onze oude Agila).

We zullen proberen er met enige regelmaat wat meer over de ervaringen te schrijven. Foto's zullen nog volgen.