Nissan Note 1.6 first NOTE (2007)

Nissan Note
Nissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan NoteNissan Note - interieurNissan Note - interieurNissan Note - interieurNissan Note - interieur

UitvoeringNote 1.6 first NOTE
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Uiteindelijk voor de Note gekozen vanwege handige gebruiksmogelijkheden, Japanse kwaliteit..., 3 jaar garantie en goede reviews. Wat bevalt: zuinige vlotte motor, schakelt goed, lekkere ruime instap, relatief veel ruimte als achterbank naar achteren staat. First Note is compleet uitgerust. Helaas zijn er steeds meer dingen die niet bevallen: nu het boven de 10gr is begint het dashboard steeds meer te kraken (!!!) en ook rammeltjes in r-voorportier en achter het stuur. Intervalstand van ruitenwissers werkt alleen icm regensensor. Die regensensor mag er direct vanaf want als er een druppel verkeert valt (?) gaan de wissers in de snelste stand wissen terwijl er bijna geen water valt... heel irritant. Interval is dus niet te regelen want de sensor regelt het zelf. Er is geen controlelampje voor koude koelvloeistof meer (in de Note waarmee ik proefreed nog wel: blauw bij koude motor uit bij warme motor). De computer geeft een ander verbruik dan de werkelijkheid: Bijv. 1:14. Als ik km’s deel door de liters kom ik ruim 2 lager uit dus in dit voorbeeld 1:11,8. Volgens de dealer is die afwijking normaal. Na ruim 20 jaar Golf/Leon ben ik misschien verwend.

LEKKAGE. Auto was 3 dagen oud toen ik ontdekte dat er 2cm water bij het resevewiel stond. De dealer bood een huurauto aan voor 28 euro p/dag. Ik viel om van verbazing waarna ik de auto voor 14euro mocht huren. Uiteindelijk kreeg ik een gratis vervangende auto mee...
Achterklep zat scheef gemonteerd: verholpen door dealer.
In 1 deur zit een bobbeltje: Deskundige van Nissan Nederland komt kijken, afspraak is gemaakt.
Volgende lijstje ligt klaar voor de dealer:
Stuur maakt schurend geluid, achterklep sluit nu moeilijk, de naad tussen li-voorportier en li-achterportier is 8mm en aan de rechterkant 2mm. Piepjes en kraakjes uit dashboard en deur. Slordig in elkaar gezet in Engeland? Of Renault invloed?
Inmiddels contact gehad met Nissan klantenservice want ik ben niet tevreden en ben betere service en kwaliteit gewend bij VW/Seat.
Update eind mei ’07:
Nog steeds een haat/liefde verhouding met de auto en inmiddels besloten dat de overstap naar Nissan een eenmalige is.
Reactie dealer op de a-symmetrisch lopende naden tussen de portieren: weinig aan te doen, het wordt er niet beter op.
De aansluiting tussen het linker-voorscherm en het linker-portier loopt niet netjes: Niets aan te doen volgens de dealer. Dus Nissan Nederland Klantenservice maar weer gebeld. Echt enthousiast zijn ze niet om dit soort irritaties op te lossen maar uieindelijk een second opinion bij een andere dealer laten doen. Wat betreft de naden en kieren die verschillend zijn, het is maar de vraag of het echt netjes kan worden en alle bouten zitten in de lak. Dus als ze opnieuw gaan stellen heb je weer een lak probleem; hier moet ik maar mee leven. Echter aan het linker-voorscherm is WEL DEGELIJK iets te doen! De vriendelijke medewerker van Nissan-Amsterdam zag ook meteen dat de aansluiting bij de dorpel nogal afweek.
Mijn eigen dealer weer opgezocht met de bevindingen van de andere dealer. Begin juni een afspraak gemaakt. Geen leenauto te regelen (ondanks de belofte tijdens de koop dat dit altijd mogelijk was, als ik maar van te voren een afspraak zou maken), dus ik mag een vervangende auto huren voor de helft van de prijs. Ik ben een beetje klaar met de service van Nissan.
Update eind aug 07: Met auto op vakantie geweest, een kleine 3000km gereden. De 1.6 motor is een absolute aanrader. Met 3 pers, bagage, airco aan en cruise control op 140 (=130 echte km volgens tomtom) rijdt de Note 1:12. Onder de 120 is hij aanmerkelijk zuiniger. Wat opvalt is dat hij schokkerig reageert met de airco aan; zodra de airco uit is rijdt hij veel soepeler. Tijdens de vakantie wilde de achterklep opeens niet open, pas na enkele keren proberen lukte het, na een paar dagen verdween dit probleem weer... Ik kan de optimale zit niet vinden; na enkele uren achter het stuur kreeg ik pijn in nek en schouders. Van alles versteld (jammer dat stuur niet in lengte verstelbaar is) maar op de terugreis hetzelfde.
Al enige tijd geleden hebben mijn vrouw en ik besloten afscheid te nemen van de Note mits er een goed inruilbod was: uiteindelijk gelukt en eind okt hopen we in de nieuwe auto te rijden. Dom? Te snel? Verstandig? Zeg het maar. Er is te veel gedoe en gezanik geweest met onze Note maar ik lees uit reviews dat andere Note rijders gelukkig (bijna) geen problemen/ergernissen hebben: nog veel plezierige km’s toegewenst.

9-12-07: Inmiddels al weer 10 weken een Golf Tsi. Over de twee verschillende auto’s ga ik niets zeggen maar tot slot wel over het E N O R M E verschil in aflevering en klantvriendelijkheid tussen de Nissan- en de VW-dealer.
Bijvoorbeeld:
Bos bloemen bij aflevering (VW)
Een uur tijd vrijgemaakt door de verkoper om alles af te handelen en uit te leggen (VW)
Tussentijds diverse keren op de hoogte gehouden over de voortgang (VW)
Naderhand contact gehouden of alles naar wens en een klein probleem direct laten verhelpen (VW)
Tijdens aflevering steeds bellen en met anderen praten over lopende zaken (Nissan)
Geen enkele belangstelling of ik tevreden was en of de problemen opgelost waren (Nissan)
Winterbanden+velgen besteld (en BETAALD!)bij de koop. Bleken niet direct leverbaar te zijn. Na enige maanden toen ik vroeg waarom ik maar niets hoorde bleek de order gecancelled te zijn...zonder bericht; slordig als je wel al betaald hebt.Terwijl de afspraak was de auto op de winterbanden af te leveren (Nissan).
Natuurlijk zijn er ook uitstekende Nissan dealers maar de combinatie van problemen en service was voor mij reden om te stoppen met Nissan.

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee