Nissan Micra 1.2 80pk Tekna (2005)

Nissan Micra
Nissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan Micra - interieurNissan Micra - interieur

UitvoeringMicra 1.2 80pk Tekna
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Sinds 1 dag in het bezit van een nieuwe Micra 1.2 Tekna klima. Na ruim 9 jaar in een oerbetrouwbare Sunny 1.6 slx van 17 jaar oud te hebben gereden was het tijd voor iets nieuws. De Micra was eigenlijk de eerste optie vanwege de goede ervaringen met de dealer en het merk Nissan. Een compacte auto van buiten en een verrassende ruimte van binnen en hij rijdt lekker stil en zuinig. De wagen ziet er stoer uit door zijn side-skirts en achterspoiler. Zelf hebben we er lichtmetalen velgen onder laten zetten en nu is hij helemaal af. Net een 160SR maar dan met kleine motor. We hebben er nog te weinig mee gereden voor verdere ervaringen mee te delen, maar deze zullen nog volgen.

Tijdens de eerste rit viel mij op dat het stuur in rechtuitstand ietwat naar links staat, dit ziet niet mooi uit en je bent in rechte lijn altijd wat aan het corrigeren. Hiervoor moet hij nog even terug naar de dealer.

update 06-09-2005,
De bovengenoemde zaken zijn keurig opgelost en de auto functioneert feilloos.(had ook niet anders verwacht van nissan).De huidige km stand is 1465 km en we rijden iedere dag weer met veel plezier in deze compacte maar toch ruime wagen, die pittig genoeg is en verrassend zuinig met deze 1,2L (80 pk) motor die ik vandaag na 700 km getankt heb, er gingen precies 40 liter in en toen was hij vol tot bovenrand vulpijp.Ook de stoelen van de tekna+ bevallen prima (zelfde als 160 sr). Na verloop van tijd zal een verdere update volgen.