Nissan Almera 1.5 Tekna (2003)
Uitvoering | Almera 1.5 Tekna |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Wat mij bevalt aan deze auto is in de eerste plaats de serieuze betrouwbaarheid, het sportieve model en de binnenafwerking met zijn centrale infodisplay, de sportieve zetels. Zijn uitrusting (in België)is meer dan voldoende zoals automatische airco, abs, brake assist, 4 airbags, radio cd, elektr. ruiten en spiegels, mistlampen, 16 inch velgen enz.., allemaal standaard.
De motor kreeg 98 pk bij de herstyling en voldoet ruimschoots aan mijn verwachtingen, maar hij mocht toch iets zuiniger zijn in stadsverkeer. De Tekna is een sportieve verschijning ten opzichte van de gewone almera. Er is één storend probleem: een rammel aan de bediening van de passagierszetel, dat door mijn dealer wordt opgelost. De samenwerking met Renault zie ik niet zitten. (Betrouwbaarheid?)
Ook een Remus demper geplaatst en een k&n inlegfilter.
update 50000 km:
Vanwege vochtprobleem koplampen is er een terugroepactie geweest van Nissan België, en zijn deze keurig onder garantie vervangen, het KON ook zijn dat de koplampunit te warm werd, waardoor deze een ander lichtbeeld zou kunnen stralen.
2 voorbanden vervangen (dunlop sp sport 3000a), deze zijn aan te raden (stonden er af fabriek onder) en geven goede grip en wegligging.
Remblokken achter vervangen= 57€
Voor de rest het normale onderhoud. (klein = 62€, groot = 130€)
Koplampen (garantie)
passagierszetel piept, rammelt (garantie)
Airbaglampje knippert (garantie)