Nissan 300 ZX Turbo 2+2 (1989)

Uitvoering300 ZX Turbo 2+2
Bouwjaar1989
Jaar van aanschaf2006

In een Ford leasebak diesel van de baas rijd ik meer dan 5000 km per maand. Maar ik ben een geboren autofan. En eigenlijk zwaar Volvo fan. Na verschillende 740 gehad te hebben en op zoek naar een nieuwe (snelle)uitdaging en eigenlijk ook op zoek naar een auto voor mijn vriendin. Ik dacht dat het een 480 turbo zou gaan worden.

Maar toen kwamen we op ons pad een 300ZX wit targa Turbo 2+2 tegen. Na eerst gekeken te hebben en verliefd te zijn geworden op de neus, zijn we naar huis gegaan en hebben daarna nog een proefrit gemaakt en we waren verkocht. Wat een power en die ervaring van dat half open rijden!!.

Maar ik ken de auto niet, kan ik hier zelf wat mee? Dus toch maar niet gedaan en toen weer wel :)

En zeker geen spijt van. Wat een super leuke auto is dit, en bijna niemand kent hem en daardoor heb je er veel meer aandacht in dan dat ik verwacht had van bij een Nissan.

Voor niet veel geld is dit een geweldig cruisende sportauto die geweldig klinkt en iedereen verrast bij het stoplicht.

Het verbruik vind ik meevallen bij echt wel lekker genieten van het vermogen 1 op 7.2.

Wat ik er aan heb laten doen is remblokjes achter vervangen.
Voor de rest zelf veel kleine dingen in het uiterlijk vervangen, en aan electronica (knopjes ed.)

Maar het grootste probleem is wel elke ochtend er langs lopen met de gedachte om met de diesel de file weer in te gaan.