Mitsubishi Space Star 1.9 DI-D Family (2002)
Uitvoering | Space Star 1.9 DI-D Family |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
1e week
Na veel af wegen heb ik gekozen voor een de Spacestar. Mijn twijfel bij aanschaf (over de km stand) heeft me een mooie regeling met de garage ik in vorm van een jaar garantie opgeleverd.
Had eerst een Volvo met minder km's op de teller maar daar waren
flink al wat gebreken aan. Dit terwijl ik die maar iets meer 3,5 maand in bezit heb gehad. De belangrijkste les die ik geleerd heb, is voor meer zekerheid koop bij een dealer. Dit is me al na een week duidelijk geworden. Dit omdat er bij aflevering een klein dingetje nog aan de auto was. Werd mij excuses aangeboden, en werd meteen een leenauto aangeboden omdat ze een in 100% goede staat de auto wilde afleveren. Hiervoor geen brandstof of maar een dubbeltje hoeven te betalen.
Maar goed nu over de auto,kreeg mooi een halve tank diesel van de garage. Nu moet ik elke dag voor mijn werk een 70 km rijden. Natuurlijk extra veel gereden om te kijken hoe hij zich gedraagt en de auto goed leren kennen En zaterdag 2 mei had ik een rit gepland naar Groning en vanuit Eidhoven is dat een aardige ruk op een dag. Dus ik dacht ik zal hem zaterdag maar aftanken. Natuurlijk ook nieuwschierig naar het verbruik. Heb nu twee keer getankt, en moet zeggen het heeft me verrast. Een gemiddeld verbruik van 1 op 19.5. En met kleine ritjes er bij vindt ik dit heel goed. Het zitten in de auto bevalt me uitstekend, en moe worden in de auto is mij niet overkomen. Het enigste nadeel wat ik tot nu toe heb kunnen vinden
is dat er een rammeltje in het interieur zit. Maar ja dan had ik een nieuwe auto moeten kopen. Nauurlijk kan ik nog niks vertellen over betrouwbaarheid en onderhoudskosten. Daarom zet ik die maar even op voldoende. Maar de eerst ervaringen over een kleine 1300 km zijn zeer positief. Over een week komt er een volgende test, een mooie rit naar de camping, en dan met Caravan. Natuurlijk doe ik hier ook verslag van hoe me dat bevalt met deze auto.
Updat vakantie
Hierbij zoals beloofd de update van mijn revieuw.
Nu was het spannend geworden, de caravan er achter van geladen met een gewicht van een kleine 1100 kilo. En na aankomst op de camping nog wat boodschappen gedaan en toen getankt. Om te kijken wat het verbruik was. Nu viel me dat niet tegen 1 op 12,7.
We hebben in de vakantie veel gezien en veel kilometers gemaakt.
Een kleine 3000 kilometer gedraaid. Zowel snelweg als kleine ritjes. Maar toch altijd het verbruik gemiddeld 1 op 18,5.
Nu hebben we het oliepeil en alles goed in de gaten gehouden.
Maar geen olieverbruik een geen enkele storing of kosten aan gehad. Toch even bij de garage langs geweest bij thuiskomst. Om te vragen of het misschien niet nodig is om hem een beurt te geven want het is toch binnen 1,5 maand ruim 6000 kilometer.
Maar ik hoefde pas terug te komen bij 240000. Dus tot op dit moment super een aanrader.
Eerste beurt
Normaal gesproken moet hij pas een beurt hebben bij 240000. Maar aangezien ik het risico niet loop heb ik hem bij 10000 km een kleine beurt laten geven. En hij heeft mijn verwachtingen waar gemaakt geen enkele punt tegen gekomen die bij een kleine beurt
niet hoort. Of te wel nog geen reparatie hoeven te doen.
Of wel mijn tevredenheid groeit steeds meer.