Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun (2003)
Uitvoering | Space Star 1.6 Shogun |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Omdat de Carsima als model ’eruit’ zou gaan, hebben we besloten over te stappen op de Spacestar. Het iets modernere uiterlijk van de MPV, in combinatie met de hogere zit en makkelijke instap deed ons daartoe besluiten. Verder kon mijn dealer mij een uitstrekende inruilprijs voor mijn oude Carsima bieden.
Al meteen enkele weken na aflevering maakten wij een lange reis naar Noorwegen. Toen reeds bleek ons, dat de Spacestar een heerlijke reisauto is. Je voelt je veilig en het rijden gaat zeer comfortabel. De auto kan goed meekomen op de Duitse autobahn. Opvallend in Noorwegen (waar je nooit harder kunt dan 80 km/uur was het verbruik dat elke dag lager werd. Uiteindelijk stond 6,3 op de verbruiksmater. Later hebben we enkele korte ritten (in Nederland) gemaakt met onze caravan. Met de Carsima GDI waren we natuurlijk zeer verwend met het grote koppel van die auto. De Spacestar stelde ons echter zeker niet teleur. Door middel van het verschuiven van de achterbank heb je heel veel nuttige bagageruimte. Op dit moment staat ruim 17000 km op de teller. Problemen hebben we (nog) niet gehad. We zijn dan ook tot nu toe zeer tevreden over deze auto.
Zoals gezegd: geen problemen. We denken (en hopen) dat de Spacestar erg betrouwbaar en nauwelijks gevoelig voor storingen is.